Началото на Diriyah Cup вече беше дадено, като Стан Вавринка

...
Началото на Diriyah Cup вече беше дадено, като Стан Вавринка
Коментари Харесай

В повторение на финала от US Open 2020: Зверев се завърна на корта с победа над Тийм

Началото на Diriyah Cup към този момент беше обещано, като Стан Вавринка повали Матео Беретини в откриващата за демонстративната конкуренция среща, само че без време за губене на корта в Саудитска Арабия за втория дуел от програмата за днешния ден излязоха Доминик Тийм и Александър Зверев в повтаряне на финала им от US Open 2020, когато някогашният номер три победи с първата си и досега единствена купа от Големия шлем. Сблъсъкът посред им приковаваше съществено внимание и с това, че това предстоеше, въпреки и импровизирано, да е завръщането в игра на германеца, който скъса връзки на глезена в полуфиналния си мач на Ролан Гарос против Рафаел Надал, като през днешния ден шест месеца по-късно още веднъж имахме опция да го следим.

В хода на дуела, който се играе във формат 2 от 3 супертайбрек сета, станахме очевидци на значително вълнуващи отигравания от страна на двамата някогашни представители на топ 10, но в последна сметка международният номер 12 сподели, че времето отвън Тура не му се е отразило и се поздрави с успеха - 10:8 10:7. С този си триумф Саша продължава към четвъртфиналите и по-късно през днешния ден ще се изправи против Даниил Медведев, с който това ще им бъде първа битка от показателен темперамент в съперничеството, в което салдото на успехите е 6:6.

Още през цялото време на дуела стана ясно, че двукратният първенец от Финалите на АТР не е изгубил по никакъв метод класата на началния си удар и въпреки да отстъпваше в разиграванията, то той компенсираше с директни точки от сервис. Наглед ненадейно, поради неналичието на игрова процедура при германеца, то Доминатора позволи първите мигове на обезверение, при което Зверев не пропусна да се възползва от шанса си и с бекхенд уинър си завоюва преимущество от минипробив, което бранеше окончателно до самия край и записа откриващия сет против името си. 

Във втората част мощните минути на корта за някогашния номер две продължиха и той се поздрави с преднината в резултата по пътя към успеха след неправилност от съперниковата ракета. Тийм въпреки всичко резервира самообладание и дочака своята опция, когато размина с впечатлящ удар двуметровия си съперник на мрежата и възвърне паритета - 6:6. Точно тогава обаче нерешимост в дейностите на австриеца му коства всичко, откакто той направи двойна неточност при идната точка, при което Саша се концентрира над началния си удар и без да остави шансове на носителя на един " мейджър " трофей, победи с крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР