Началото на 2022 година е идеалното време за код „Три-Пет-Пет“

...
Началото на 2022 година е идеалното време за код „Три-Пет-Пет“
Коментари Харесай

НАГРАДА ЗА КИНО 355 на Фондация „Стоян Камбарев“ предизвиква младите филмейкъри за четвърта поредна година

Началото на 2022 година е идеалното време за код „ Три-Пет-Пет “ и здрава кино борба. Любов, религия, независимост, изолираност, отдалеченост, полуда, фантазии и какво ли още не – толкоз доста вдъхновяващи тематики оферират последните две странни години, в които живеем. Фондация „ Стоян Камбарев “ продължава традицията и за 4-та поредна година провокира младите кинотворци като им дава опцията за присъединяване и победа в НАГРАДА ЗА КИНО 355 (ТРИ-ПЕТ-ПЕТ). Иновативният кино конкурс се реализира с поддръжката на Столична Община.

А от кое място идва името на премията? Елитно интернационално жури от Европа, Холивуд и България ще прави оценка кандидатурите и ще селектира 3-ма режисьори, всеки от които ще снима и съобщи 5-минутен игрален филм единствено за 5 календарни дни. Името на ръководителя на журито ще бъде оповестено скоро, като изненадата е огромна! От 1 януари до 1 февруари 2022 година младите филмейкъри, може да аплайват при цялостна независимост на тематика, жанр и род на филмите си. Има единствено едно ново изискване и задача, с която би трябвало да се съобразят претендентите, когато пишат своите сюжети и предават синопсиса си - а точно филмите им би трябвало да бъдат с НЕОЧАКВАН КРАЙ, като се позволяват единствено напълно авторски сюжети. Фондация „ Стоян Камбарев “ ще продуцира трите късометражните ленти и ще даде на екипите 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на декори, осветяване, атрибут и дрешник.

Разбира се, филмите могат да бъдат снимани и на друга, мечтана от младите кинотворци локация. Аудио техниката за фотоси и аудио постпродукцията ще бъде обезпечена с помощта на ARS Digital Studio. За първи път и тримата финалиста (на възраст сред 18 и 30 години) ще получат и финансов тласък за филмите си от 1 500 лева Традиционно, крайният избор на спечелилия ще бъде в ръцете единствено и само на публиката, която ще гледа филмите премиерно и ще гласоподава онлайн по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ - 13-та Награда за Полет в Изкуството и 4-та НАГРАДА ЗА КИНО 355. Дългоочакваното от всички млади създатели в България събитие, ще се организира в края на април 2022г. Носителят на НАГРАДА ЗА КИНО 355 ще получи прелестна бронзова статуетка и 10 000 лева под формата на парични средства и услуги за продуциране на идващия му филм от NOVA Film. Миналата година 13-членното професионално интернационално жури с Почетен ръководител именития продуцент от 20 Century Fox - Освалдо де Сантис и ръководител проф. Георги Дюлгеров, селектира младите Виктор Иванов, Роуз Траян и Елена Чергиланова. Публиката избра за победител Виктор и неговата брилянта черна комедия „ 10 метода да умреш “. Очевидно тежките тематики не престават да провокират режисьорското любознание на младия кинаджия. Вчера беше последният снимачен ден на новия му филм с шокиращо заглавие „ Калоян, който се самоуби “. Освен 10 000 лева от Фондация „ Стоян Камбарев “, филмът е подсилен от НФК, стратегия Дебюти и от продуцентските компании BLACK SEA FILM и NOVA Film на Деси Тенекеджиева, която показа: „ Само за три години, с помощта на НАГРАДА ЗА КИНО 355 се появиха цели 15 нови български кино лентата, които продуцирахме! И повярвайте ми, по нищо не си проличава, че 9 от тях са снимани и приключени за толкоз малко време. Някой имат забележителен фестивален живот и са носители на доста интернационалните награди, като да вземем за пример филмите на Евгения Танева и на Роуз Траян. Вече са снимани и идващите филми на нашите спечелили Йордан Михайловски, Ваня Бойчева и Виктор Иванов, с които ще работим и в бъдеще. Сега с неспокойствие чакаме новото ято кино гении и техните истории с непредвиден край. Така че, млади другари, не оставяйте за последно, а се включвайте в НАГРАДА ЗА КИНО 355 още през първите дни на новата година! “ Всичко за премията и кино надпреварата както и условия, може да намерите ТУК -
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР