Начало на три големи ремонта в София. От събота е

...
Начало на три големи ремонта в София. От събота е
Коментари Харесай

5 месеца без топла вода: Начало на три големи ремонта в София

Начало на три огромни ремонта в София. От събота е затворено северното платно на бул. „ Тодор Каблешков “ сред ул. " Костенски водопад “ и бул. „ България “.
Снимка: bTV
На 12 май стартира работата по ул. „ Николай Коперник “ в квартал „ Слатина “ сред бул. „ Шипченски проход “ и ул. „ Гео Милев “, където ще се подмени цялата подземна и надземна инфраструктура, ще се изградят нови тротоари и ново пътното платно.
Снимка: bTV
Ремонтът, който ще продължи най-дълго, е на централната улица „ Цар Иван Шишман “, където от през днешния ден топлата вода стопира за 5 месеца.

Работата на доста от бизнеса в региона ще бъда затруднена.
Снимка: bTV
„ От през днешния ден до началото на октомври „ Софийска вода “ и „ Топлофикация София “ ще подменят техните уреди в пътното платно, по-късно ще бъдат сменени останалите инженерни мрежи по линия на Столична община, дружно с нови настилки на пътното платно и тротоарите, което ще продължи още към половин година “, изясни инж. Ангел Джогров, зам.-кмет „ Обществено строителство “ към Столична община.

Той посочи, че са подхванати всички вероятни ограничения да се употребяват транспарантни огради, а двата тротоара ще са проходими.

„ Улицата е извънредно тясна и няма по какъв начин да няма усложнения “, добави инж. Джоргов.

Лъчезар Чотев, зам.-директор на „ Топлофикация София “, обясни, че при ремонта ще бъде реконструиран магистрален топлопровод, който визира 179 абонатни станции.

Снимка: bTV

“Миналата година бе осъществен непълен ремонт, при който бяха инсталирани спирателни уреди, точно посредством тях ще бъде допустимо по-бързото подаване на топла вода. Тя ще бъде пусната за 50 абонатни станции на 25 юли, а за другите 129 станции на 10 октомври “, добави той.

Чотев подсигурява, че може би 10-15 година няма да има потребност от последващи ремонтни действия.
Снимка: bTV
„ Канализацията е построена през 1902 година, водопроводът през 1911 година, тъй че ремонтът им е неотложен, ще ги променим в трасето от площад „ Народно заседание “ до ул. “Ген. Паренсов “. Общата стойност на инвестицията е към 1 млн. лева Ще има неудобства, като прекъсване на водата, само че не планираме те да са по-дълги от 12 часа, като ще уведомяваме клиентите ни “, сподели Петьо Велев, зам.-технически шеф на направление „ Управление на активи и капиталова стратегия “ в „ Софийска вода “.

Началото на юни се възнамерява да стартират и дълго чаканите поправки на ул. “Първа българска войска “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР