Начало на Сезон 2019-2020: 28 и 29 септември Премиера: АБЕ...

...
Начало на Сезон 2019-2020: 28 и 29 септември Премиера: АБЕ...
Коментари Харесай

Малин Кръстев и Калин Сърменов стават телевизионери

Начало на Сезон 2019-2020: 28 и 29 септември
Премиера: " АБЕ... доста обич "

С премиерата на спектакъла " Пет пъти за една нощ " в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " през ноември ще бъде открита новата трета сцена. Тя се споделя " Хепи " и се намира на най-долния етаж на постройката. Режисьор на пиесата на Киара Атик е Ивайло Ненов. В функциите ще забележим Елена Атанасова, Рада Кайрякова, Кирил Бояджиев и Мартин Гяуров, който е новото попълнение в трупата. Темите, наранени в творбата на американската писателка, са свързани с връзките сред мъжа и дамата и всичко това, което ни кара да се усещаме раними в порива ни един към различен. 
Театърът ще посрещне Сезон 2019-2020 с изцяло реновирана Голяма сцена и оборудван с климатици салон, гарантиращ на публиката комфорт и при топло, и при студено време. 28 и 29 септември са датите, когато ще се състои премиерата на " АБЕ... доста обич " - приказна история за любовта. Режисьорът Димитър Еленов стъпва основно на " Сън в лятна нощ " на Уилям Шекспир, само че вплита в сюжета и истории на други двойки от пиеси на огромния класик. На сцената ще се изявят децата от студия " Дефисто " и артисти от трупата на " Алеко Константинов ". 
В началото на октомври публиката е поканена на постановката на Бойка Велкова " Ветрилото на лейди Уиндърмиър ", която е измежду по-малко играните пиеси на Оскар Уайлд. В облика на основната героиня, част от едно лицемерно общество, порядките в което са обект на подигравка, влиза Стефания Кочева. На 9 и 10 октомври е премиерата на " Без задръжки " от Жорди Галсеран. Режисьор е Антон Угринов, а измежду участниците са двама гост-актьори. Става дума за Александър Кадиев и доайенът на Пловдивския спектакъл Стефан Попов, който за пръв път ще играе на столична сцена. " Този създател подхожда на нашата аудитория поради умеенето му да напипва мъчителните проблеми на всекидневието, илюстрирайки по какъв начин в забързаността си да завладее материалното актуалният човек загърбва духовното ", добавя за " Сега " Богдана Костуркова, драматург в Сатирата. 
Стартира дълготраен интернационален план, основаващ се на пиесата " Глобална комедия " на македонския публицист Йордан Плевнеш, работещ от години във Франция. Режисьор е французинът Патрик Вершуерен. " Три култури ще се опитат да прегледат през призмата на смеха проблемите на днешния ден. Засегнати са тематиките за изкуството, за отношението на обществото към създателите и устрема им по новаторски метод да трансформират света към по-добро. Премиерата е при започване на декември ", коментира Богдана Костуркова. 
Сравнително скоро след премиерата на " Телевизионна мрежа " на Бродуей в края на годината феновете ще могат да видят в Сатирата театралната акомодация на Лий Хол по филмовия сюжет на Пади Чайевски. Постановката е дело на Андрей Аврамов. В двете основни функции са Малин Кръстев и Калин Сърменов. Те се превъплъщават надлежно в Хауард Бийл - водещ на новините - и в шефа на новинарския отдел Макс Шумахър.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР