Начално училище Петко Рачов Славейков Пловдив посрещна партньори по проект

...
Начално училище Петко Рачов Славейков Пловдив посрещна партньори по проект
Коментари Харесай

Пловдивско училище посрещна партньори по проект Еразъм+

Начално учебно заведение " Петко Рачов Славейков " Пловдив посрещна сътрудници по план " Еразъм+ " от COLLEGE THEODORE MONOD – град АNICHE – Франция. Колегите идват тук със задачата да обменят мисли, хрумвания и новаторски подходи за възстановяване качеството на преподаване и възпитаване в област Аниче, Франция. Гостите се оплакаха от голям брой проблеми, свързани с дисциплината и отпадането на възпитаници от учебно заведение.

По време на обмена на положителни практики, французите станаха очевидци и на празниците ни, свързани със Седмицата на Земята. Училището е с огромна 86 годишна история и обичаи.

То е едно от първите български учебни заведения, член на интернационалната мрежа на Eco-schools, със седалище в Копенхаген, Дания. Това е европейска стратегия, която цели да увеличи знанията на учениците в региона на екологията, да насърчи присъединяване им в на практика действия, които водят до понижаване на нездравословното влияние върху околната среда и потреблението на вода, сила и хартия. Това е повода, представители на френската организация да проявят интерес към НУ " Петко Р. Славейков “.

Фестивалът, отдаден на седмицата на Земята беше открит на 18.04.2022 година с богата музикално – артистична стратегия. Официални посетители на събитието бяха - кмет на
регион " Източен “, Община Пловдив и Василка Чопкова - заместник-кмет.

Мажоретките започнаха своя танц с българското знаме под звуците на " Притури се планината “ и продължиха с компилация от български и френски песни, като включиха и френското знаме, което беше поклон за гостите. Рози получиха гостите на събитието, под звуците на емблематичната ария " Една българска роза “, изпълнена от учениците, която просълзи всички присъстващи.

Състояха се действия навън в зелените класни стаи – засаждане и развъждане на билки, цветя, дръвчета, зеленчуци и екзотични типове растения. Учениците демонстрираха познания за другите лечебни свойства на всяка една билка, направиха топъл билков чай на гостите и им подариха ръчно подготвен лековит крем от невен. Състоя се и урок с новаторски детайли в зелени класни стаи навън.

На 18.04.2022 година учениците от трети клас показаха драматизация на приказката " Златната гъска “ на британски език. След това всички, дружно с гостите от Франция се насочиха към изложбата на домашни любимци. Върху рисунки на асфалт на еко-тема – Зелена Европа се трудят дребните гении от НУ " П. Р. Славейков “, до момента в който учителите от Франция следиха интердисциплинарен урок, представящ новаторски моменти с програмируеми роботи-пчелички.

На 19.04.2022 година ще се състои обичайния карнавал на костюмите от отпадъчни материали и ще отворят порти работни ателиета с новаторски действия в класните стаи навън. Учениците ще създават великденски сувенири, вази, картички, ще боядисват яйца. Всичко, което учениците сътворят ще бъде показано на Пролетен благотворителен базар " Да помогнем на децата в потребност “, който ще се състои на 21.04.2022 година Благородната самодейност е проведена от Клуб другари на БМЧК, част от който са някогашни ученици на НУ " П. Р. Славейков “. Средствата ще бъдат дарени на заболели деца. Базарът се чака да бъде съпроводен с пролетни песни и танци, занимателни игри навън.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News




PromoMall.bg