Началният учител е избрал тази професия, защото обича децата. Понякога,

...
Началният учител е избрал тази професия, защото обича децата. Понякога,
Коментари Харесай

Учителка: Агресивните деца имат нужда от повече обич

Началният преподавател е избрал тази специалност, тъй като обича децата. Понякога, обаче му е мъчно да се оправи. Това разяснява учителят Миглена Манчева в предаването „ Плюс-минус “ по Нова телевизия.

Думите ѝ са във връзка случая от учебно заведение в Пазарджик, в което учителка накара третокласници да заплюят съученик за наставление.

„ Учителят работи с деца, които имат доста познания и умения и е доста мъчно той да задържи вниманието им. Това му коства доста старания “, призна педагогът.

Ученик е със счупена ръка, след брутална експанзия в пловдивско учебно заведение

Според психологът доктор Михаил Михайлов, има случаи, при които, когато учителят желае да въздаде правдивост, прави друга такава. По думите му, учителите не са подкрепена в задоволителна степен при възпитанието на децата.

„ При една подобаваща прочувствена връзка с децата, учителите могат да се оправят, само че учителите биват оставени да се учат сами от системата “, разяснява той.

„ Много е мъчно да се каже къде е границата на търпимостта. Когато децата прекрачат прага на учебното заведение, те стават наши деца “, показа учителят. „ Затова децата ни обичат и ние тях, има баланс “, разкри Манчева.

Психологът разясни, че когато обещано лекуване не дава резултат, се прибягва до взаимни отстъпки. „ Когато се вършат доста взаимни отстъпки е обикновено да се разболеем като общество “, предизвести доктор Михайлов.

„ Семейството има основна роля за възпитанието на детето. Изключително значимо е учителят да стане част от живота на класа “, разяснява учителката.

Проверяват учителка, предиздвикала възпитаници да заплюят другарче за наказване

Агресията при децата се дължи на това, че децата стават по-нетърпеливи. Те не признават престижи. Акцентът във възпитанието към този момент се измества. Родителите не насочват вниманието върху респективността, а към щастието на детето. Детето изпитва наслаждение, когато бъде задоволявано. Тук границите се размиват “, изясни психологът.

„ Агресивните деца имат потребност от повече любов “, уверен е педагогът.

Допустимо ли е случилото се с възпитаници в Пазарджик?

„ Човек би трябвало да подхожда с добрина към тези деца “, посочи Миглена Манчева.

„ Учителите би трябвало да се приспособяват и да се научат да работят с този нов вид деца “, акцентира доктор Михаил Михайлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР