Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави

...
Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави
Коментари Харесай

Началникът на военното разузнаване на Украйна става министър на отбраната

Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави министерството на защитата, а сегашният министър на защитата Олексий Резников ще бъде изместен на поста министър за стратегическите промишлени браншове. Това заяви почитан украински народен представител, представен от Укринформ.

Резников е най-високопоставеният представител на украинското държавно управление, който е изместен от поста при серия от оставки и уволнения след корупционен скандал предишния месец. Резников беше назначен на поста през 2021 година и способства за доставките на западни оръжия за украинските сили. Но неговото министерство беше разтърсено от корупционни кавги. Неговият заместител беше заставен да подаде оставка след обвиняванията, че ведомството му е подписало контракти за доставки на храни - на три пъти над пазарните цени.

Вчера и Украйна, и Русия оповестиха за планувани офанзиви. Според Киев съветската войска възнамерява огромна офанзива във връзка годишнината от началото на войната на 24 февруари, а съветското министерство на защитата упрекна Украйна, че готви взривяване на здания в източния украински град Краматорск.

В обичайното си нощно послание президентът Володимир Зеленски съобщи, че обстановката на фронта в Източна Украйна става все по-тежка, а Русия притегля от ден на ден войски в сраженията.

" Засилва се натискът в разнообразни региони на фронтовата линия, както и на осведомителното поле. Ожесточени сражения се водят в Донецк. Но без значение какъв брой е мъчно би трябвало да издържим, да изпозваме всеки ден и всяка седмица за укрепване на защитата, натиска върху Русия ", разяснява Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР