Началникът на ВМА и бивш директор на НОЩ ген. проф.

...
Началникът на ВМА и бивш директор на НОЩ ген. проф.
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски даде старт на акция трета игла

Началникът на ВМА и някогашен шеф на НОЩ ген. проф. Венцислав Мутафчийски импровизирано откри опцията у нас да се сложи трета, бустерна доза против ковид, макар че публична заповед от Министерство на здравеопазването за това не е издадена.
Тази заран той и още 11 медици от Академията си сложиха третата инжекция - по условие, минимум 6 месеца след второто боцване.
"С този вирус би трябвало да се води решителна битка. В момента 97% от приетите в болница с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неимунизирани. Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – имунизациите на този стадий са единственият метод да се защитим от подлото заболяване.
Доказано е, че избран интервал след имунизацията отбраната понижава. Затова нямах никакви съмнения, както и при „ първата игла”, да си слага и „ трета”
Не остана човек, който да не се е „ сблъскал” с вируса – персонално или посредством свои близки и другари. Всеки ден виждам сътрудниците си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те не помниха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им към момента се чете вяра, че хората ще си върнат вярата в науката и че дружно ще се спечелим тази война ", сподели проф. Мутафчийски.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР