Началникът на следствения отдел на Тверския район Марат Тамбиев е

...
Началникът на следствения отдел на Тверския район Марат Тамбиев е
Коментари Харесай

Москва не вярва на сълзи: Задържаха началник на следствен отдел за крупен подкуп |

Началникът на следствения отдел на Тверския регион Марат Тамбиев е арестуван в Москва по съмнение, че е взел рушвет в изключително огромни размери, заяви Телеграм.

От януари 2022 година подчинените на Тамбиев работят по наказателно дело, обвързвано с заграбване на средства от Sloboda (компания за екологично чисти продукти). Според проверяващите Тамбиев е решил да завоюва. Чрез юриста Роман Майер следователят предлага на притежателя на Sloboda договорка: Тамбиев няма да запорира парите в сметките на компанията, а в подмяна ще получи 26 млн. рубли.

В банковите сметки на Sloboda имало 52 млн. рубли и притежателят на компанията се съгласява с предлагането. След това обаче предприемачът отива във ФСБ и споделя историята за " проверяващия " гений на Тамбиев.

Първо, оперативните служащи задържат юриста Майер - това става по време на превода на 26-те милиона, предопределени за следователя. Адвокатът се съгласява да сътрудничи на проверяващите и взе участие в оперативни действия.

Според следователите вечерта на 24 март в кафене " Hookah Place " на улица " Петровка " той е предал претенции рушвет на Тамбиев. Марат Хамидович е измамен под отговорност за взимане на рушвет в изключително огромни размери. Адвокатът също не се измъкна - Майер е упрекнат в ходатайство при рушвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР