Началникът на руския Генщаб Валерий Герасимов съобщил, че опитът от

...
Началникът на руския Генщаб Валерий Герасимов съобщил, че опитът от
Коментари Харесай

Групировки от крилати ракети ще бъдат новият руски фактор за сдържане

Началникът на съветския Генщаб Валерий Герасимов съобщил, че опитът от последните години, в това число в Сирия, разрешил на Русия да усъвършенства системите за комплексното поразяване на съперника.

Отсега главно ще се залага на потребление на цели групировки от носители на крилати ракети с огромна отдалеченост както с въздушно, по този начин и с морско базиране. Те ще бъдат ситуирани на всички стратегически посоки, отбелязал Герасимов, представен от информационните организации.

Според специалиста от списание „ Арсенал Отечества” Алексей Леонков в BFM, става дума за самолети, ракети Х-101, кораби и подводници, способни да носят крилати ракети от клас „ Калибър”, които могат да нанасят удари по по кораби и сухопътни цели.

След потребление на тези ракети в Сирия, в съветските военни кръгове се появи терминът за въздържане на съперника не с нуклеарно оръжие, а с комплекси, които ще разрешат неприятелите да се държат по-далеч от съветските граници, пояснил Леонков.

БЛИЦ напомня, че Владимир Путин презентира нова крилата ракета с нуклеарна установка. Според резултатите от общественото гласоподаване тя получи името „ Буревестник”. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР