Началникът на районното в Раковски гл. инсп. Димитър Събчев е

...
Началникът на районното в Раковски гл. инсп. Димитър Събчев е
Коментари Харесай

Командироваха шефа на районното в Раковски на границата с Ту...

Началникът на районното в Раковски гл. инсп. Димитър Събчев е бил изпратен на командировка на българо-турската граница за месец. Той обаче не бил склонен с това и атакувал заповедта през съда. 

Заповедта за командирован за период от 30 дни в Гранично полицейско ръководство – Средец към Регионална дирекция " Гранична полиция –Елхово е била издадена от някогашния към този момент шеф на пловдивската полиция Димитър Балев. Гл. инсп. Събчев е трябвало да бъде изпратен за интервала от 11 юли до 9 август тази година. Като цел на командироването в документа била посочена " засилена физическа защита на българо-турската държавна граница и българо-гръцката граница и на граничния надзор на българо-румънската граница " по издадена заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според магистратите, заповедта, с която Събчев е изпратен за месец при границата, е издадена в несъгласие с правилата за командироване. Разпоредбите плануват " краткотрайно да извършва службата си в друго ведомство или институция " и " краткотрайно да извършват отговорностите си в друго обитаемо място ", само че не позволяват смяна на функционалните отговорности за заеманата съществена служба по отношение на командироването - трансформира се единствено мястото на осъществяване на длъжността. Тоест, Събчев е командирован, само че не е посочено изобщо какви функционалности ще извършва и дали същите ще съответстват с тези по заеманата от него служба, безапелационни са магистратите. 

Съдът е подчертал и върху обстоятелството, че такова пълномощие би могъл да има единствено министърът - посредством едностранно волеизявление да провокира непосредствено правна смяна в служебното правно отношение на държавния чиновник, която касае изпълняваните от него функционалности - длъжността, и мястото - конструкция и териториална яснота, в която се извършва службата.

  " Безспорно кое лице тъкмо да бъде командировано е въпрос, възложен на свободната преценка на способния орган. В случая липсват претекстове за какво тъкмо Събчев следва да бъде командирован ", считат магистратите. 

В последна сметка заповедта за командироване на началника на районното в Раковски гл. инсп. Димитър Събчев е оповестена за оскъдна. Решението на съда предстои на обжалване пред Върховен административен съд. 

Проверка на " Марица " сподели, че този месец съдът е оповестил за оскъдна и заповед за изпращане на шпионин от " Криминална полиция " към Второ районно на българо-турската граница. Мотивите са идентични. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР