Началникът на Първо РУ СДВР е подал заявление, с което

...
Началникът на Първо РУ СДВР е подал заявление, с което
Коментари Харесай

Служител на Първо РУ СДВР е уволнен заради ареста на тримата младежи, рисували по Паметника на съветската армия


Началникът на Първо районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи е подал заявление, с което поема отговорност за позволените неточности по осъществяването на инструкцията за задържане на малолетни и малолетни. Друг чиновник на районното е освободен от Министерство на вътрешните работи, а инспекцията продължава.

Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи беше изслушано във връзка отвеждането на трима младежи в столичното Първо районно управление (на МВР) на 25 февруари. На срещата с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи бяха разисквани ходът на дисциплинарната инспекция за дейностите на полицейските чиновници, както и съответни стъпки за осъществяването на рекомендациите в писмо от омбудсмана на Република България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По предписание на министъра на вътрешните работи ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи основава организация за ексклузивен курс за в допълнение образование на чиновници с полицейски пълномощия – „ Усъвършенстване използването на полицейските пълномощия при работа с малолетни и малолетни “. Сред тематиките, включени в образованието, са  „ Наказателноправни аспекти “, „ Наказателнопроцесуални аспекти “, „ Използване на полицейски пълномощия – акцент при работа с малолетни и малолетни лица “, „ Защита на съществени човешки права в полицейската активност при работа с малолетни и малолетни лица “, „ Предоставяне на полицейска протекция на деца “ и други Курсовете стартират на 5 март и ще приключат, до момента в който не преминат през образованието всички чиновници от оперативните дежурни елементи, проверяващите служители на реда, чиновниците от Детска педагогическа стая, както и други чиновници с полицейски пълномощия. След приключването на образованието чиновниците ще вземат решение тест за инспекция на усвоените познания.

Дирекция „ Инспекторат “ ще стартира тематична инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР в цялата страна. Ще се ревизират основаната организация и осъществяването на условията на Инструкцията за реда за реализиране на задържане, оборудването на пространствата за настаняване на арестувани лица и реда в тях.

Предприетите ограничения от страна на управлението на Министерство на вътрешните работи се отнасят за грешките от страна на чиновници на полицията и неспазване на инструкцията за задържане на малолетни и малолетни лица, а не за работата на чиновниците по запазване на публичния ред. Ръководството на Министерство на вътрешните работи ще продължава да бъде безкомпромисно към нарушаването на съществени човешки права и нормативни актове и ще отстоява ползите на всички чиновници, които извършват отговорностите си спазвайки Конституцията и законите на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР