Началникът на отбраната на Германия генерал Еберхард Цорн призова днес

...
Началникът на отбраната на Германия генерал Еберхард Цорн призова днес
Коментари Харесай

Висш германски офицер призова за предпазливост във връзка с украинската контраофанзива

Началникът на защитата на Германия военачалник Еберхард Цорн прикани през днешния ден за нерешителност по отношение на украинската контраатака, която съгласно него не е задоволителна да принуди Русия да отстъпи на необятен фронт, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В момента украинските сили организират " контраатаки, които разрешават отвоюването на обитаеми места и елементи от зоните на бойни дейности, само че те не са задоволителни за оттегляне на Русия на необятен фронт ", сподели ген. Цорн пред седмичника " Фокус ".

Все отново, по неговите думи, Киев " работи интелигентно... като организира своите интервенции без значение една от друга и с огромна еластичност ".

" Преди две седмици заявих, че Донбас ще бъде в ръцете на Русия и след шест месеца. Днес бих споделил, че няма да го задържат ", предвижда немският шеф на защитата.

Ген. Цорн оправда нежеланието на Берлин да изпрати поисканото от Киев тежко въоръжение. По думите му военнотехническото съоръжение, което Германия е предоставила допир,а е доста като количество и качество. Той не счита, че Германия би трябвало да изчерпва военните си ресурси прекомерно.

" Всичко, което доставяме, ще би трябвало да ни бъде върнато ", сподели още Цорн.

Генералът счита, че изправена пред съветския президент Владимир Путин, който схваща само езика на силата, и с цел да има възпиращи благоприятни условия, Германия би трябвало да разполага с военна мощност.

Путин би могъл да открие нов фронт " в Балтийско море, Калининград, границата с Финландия, Грузия, Молдова... съществуват доста благоприятни условия. А Путин има потенциал за това ", предизвести ген. Цорн. Той се аргументира, че " даже 60 % от Сухопътни войски (на Русия) да са ангажирани с войната в Украйна, то останалата част, дружно с военноморските и военновъздушните сили, към момента разполагат с необработен потенциал ".

През последните дни немският канцлер Олаф Шолц е под напън както от Киев по този начин и от сътрудниците си в ръководещата коалиция да достави на Украйна танкове " Леопард 2 ", което към този момент той не има намерение да направи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР