Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев разпореди повишаване готовността за

...
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев разпореди повишаване готовността за
Коментари Харесай

Армията се мобилизира за предстоящите валежи и евентуални наводнения

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев разпореди повишение готовността за деяние на формированията от Българската войска за преодоляване и/или превъзмогване на следствията от наводнения по отношение на предстоящите значителни превалявания и динамична метеорологична прогноза на територията на страната.

Командирите, имащи в състава си профилирани модулни формирования, следва да извършат обзор на проектите за оказване помощ на популацията при наводнения, да ревизират положението на техниката, оборудването и оборудването, заделени за сходни случаи, както и да оповестят персоналния състав и готовността му за деяние.

В разпореждането на началника на защитата се показва също, че командирите следва да осъществят контакт с органите на локалната власт и структурите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерството на вътрешните работи по места, за съгласуване осъществяването на дилемите и реализиране на взаимоотношение при оказване помощ на популацията.

Изпълнението на разпореждането е предоставено на командващия Съвместното командване на силите, командирите на типовете въоръжени сили и на 68-ма бригада „ Специални сили “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР