Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев не смята, че има

...
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев не смята, че има
Коментари Харесай

Началникът на отбраната не смята да наказва командира на ВВС заради проверката на президента

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев не счита, че има съображение да се желае наказване на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков поради обвиняването, че не е дал желани от него документи на антикорупционната комисия.

Става въпрос за състояла се през предходната година инспекция против президента Румен Радев за спор на ползи при назначението на Десислава Генчева (впоследствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и даването й на жилище.

По случая на 28 януари прокуратурата изпрати три аудиозаписа и буквално свалени от тях текстове от подслушвани посредством специфични разследващи средства (СРС), в един от които взе участие президентът.

Проверката беше предоставена от министъра на защитата Красимир Каракачанов на 30 януари.

В докладната бележка след направената вътрешна инспекция в Министерството на защитата Андрей Боцев показва, че на 22 май Стойков е изпратил на КПКОНПИ желаните документи и 61 страници приложения към тях. На идващия ден шеф щаба на Военновъздушни сили, който в този миг замества командира, изпраща още 10 страници заверени копия на документи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР