Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев заяви, че от по-голямо

...
Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев заяви, че от по-голямо
Коментари Харесай

Над 50% от кандидатите не стават за армията

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев съобщи, че от по-голямо значение са дейностите за решение на проблемите в армията, а не с какви думи ще назовем положението на Въоръжените сили, съобщи Агенция „ Фокус “.

Той изясни, че персоналният състав е най-основният фактор за решаването на проблемите в Българската войска.

„ Не е загадка, че персоналният състав е към 28 - 29% под щата и непрестанно се усилва. Причините са ниското възнаграждение, обществени пакети и така нататък “, разяснява Андрей Боцев.

Той уточни, че 30% от явяващите се не могат да преминат медицинските проби, а 20 - 30% отпадат, тъй като не могат да преминат теста за просветеност.

Според началника на защитата положението на армията е ясно, само че с цел да се излезе от него би трябвало да стартира осъществяването на набелязаните ограничения.

Вицеадмирал Пламен Манушев прикани за примирение, тъй като всички военнослужещи са отговорни за положението на Въоръжените сили, въпреки и не персонално.

Той съобщи, че би трябвало политически консенсус във връзка с националната сигурност и защита. По думите му Българската войска отчасти не може да си извършва отговорностите, а това към този момент е от десетилетия.

Депутатът от „ Обединени патриоти “ Милен Михов изясни, че отчетът на Министерски съвет е доста по-откровен и сериозен от този на служебния кабинет.

Симеон Симеонов от Движение за права и свободи разяснява, че би трябвало да се направи всичко допустимо да има смяна в армията, да й бъде отделено съществено внимание, с цел да се готвят военнослужещите, както би трябвало.

Борис Вангелов от „ Обединени патриоти “ съобщи, че българите, като обичащи своята войска, желаят да видят най-сетне цялостен консенсус сред всички политически сили, с цел да стартира нов стадий в развиването на Въоръжените сили.

Христо Гаджев от ГЕРБ уточни, че увеличението на заплатите би трябвало да бъде главен приоритет за Министерството на защитата и на Народното събрание.

Николай Цонков от Българска социалистическа партия разяснява, че положението на Въоръжените сили е повече от сериозно и трябват незабавни ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР