Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев коментира, че очаква до

...
Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев коментира, че очаква до
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: До 4 години българският войник трябва да е оборудван като натовския

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев разяснява, че чака до 4 години българският боец да е оборудван като сътрудниците си в НАТО, ”за да може да има самочувствие и да се усеща равен”.

За да стане армията ни съвременна, ген. Боцев разчита на плановете за рационализация на стойност към 4 милиарда лева в идващите 10 години.

”Имаме 3 огромни плана за трите типа въоръжени сили. Има и много по-малки планове, които не изискват доста огромен запас, само че способстват за основни качества.”, уточни той.

България сега договаря със Съединени американски щати за закупуването на изтребители F-16 Block 70. Сделката ще излезе най-малко 1.8 милиарда лв. с Данък добавена стойност. Освен това военното министерство приготвя и плана за закупуването на два нови патрулни кораби за близо 1 милиарда лв.. Проектът за закупуването на нови бронирани машини за Сухопътните войски обаче зацикли.

”Методиката на плана за Сухопътни войски се доработва. Имаме един проблем – оказа се, че в Министерството на защитата и в това на стопанската система няма такива експерти, които да дадат консултация по какъв начин да го реализираме това съдействие, в кои области. Има български компании, които се занимават с такава активност и ще търсим метод те да окажат подпомагане при правене на плана “, изясни Боцев пред БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР