Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев е починал днес на

...
Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев е починал днес на
Коментари Харесай

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев е умрял през днешния ден на 60-годишна възраст. Новината бе обявена от депутата от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-председател на парламентарната комисия по защита Милен Михов.

" Тъжна новина. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един почтен офицер . Светла му памет! ", написа в профила си във Facebook Михов.

Повече от година генералът се бореше с тежко заболяване.

С честната си работа в Сухопътните войски, с кардиналното си отношение и воля за решение на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния образец на пълководец, угрижен за своите подчинени, военачалник Андрей Боцев ще остави трайна диря в актуалната военна история на България, се споделя в прессъобщението на военното министерство.

" Бог да даде мир и покой на душата на честния и заслужен българин - военачалник Боцев! Беше мъж на достойнството и войник. Днес българската войска изгуби един образец за подражателство . За мен, като министър, този човек беше правилен сподвижник в делото ми да възвърна славата на българската войска. Няма да се откажа от общата ни задача. Почивайте в мир, ген. Боцев! Изказвам най-искрени съболезнования на околните му! ", съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Андрей Боцев е роден на 26 ноември 1959 година в Гоце Делчев. През 1981 година приключва мотострелковия профил на ВНВУ " Васил Левски ". Офицерската си кариера започва, като пълководец на взвод, след което заема длъжностите: пълководец на рота; пълководец на мотострелкови батальон; началник-щаб на мотострелкови полк; заместник-командир и пълководец на мотострелкови полк; началник-щаб на бронетанкова бригада; ВРИД пълководец на бронетанкова бригада и пълководец на планинска бригада.

В щаба на Сухопътните войски е бил шеф на направление; заместник-началник на отдел; заместник-началник на щаба по подготовката на войските; заместник-началник на Сухопътните войски, шеф на щаба на войските.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР