Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в тържествения

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в тържествения
Коментари Харесай

120 наши военни заминават на мисия в Афганистан


Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще взе участие в тържествения обред по изпращане на Четиридесет и втория български боен контингент, избран за присъединяване в задача та на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка ” в Афганистан. Церемонията ще се състои на площад „ Васил Левски ” в Карлово от 15:30 часа.

Контингентът е в състав до 120 военнослужещи и със конструкция Национален детайл, рота за защита и щабни офицери.
По време на задача та военнослужещите ще извършват задания, свързани главно с защитата на част от вътрешния периметър на база „ Летище Баграм “, носене на наряди в базовия действен център, както и с осъществяването на функционалности в щаба на задача та.

Национален пълководец на 42-ия контингент е полковник Павлин Велков. Той е взел участие в интернационална задача на Българската войска в Афганистан през 2012 година Помощник-национален пълководец на контингента е подполковник Тодор Тодоров от Съвместното командване на силите, а пълководец на ротата за защита е майор Милен Проданов от военно формирование 34 840 – Карлово от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Това е неговото четвърто присъединяване в интернационална задача.

Непосредствената подготовка на контингента стартира през декември 2020 година и се организира във военно формирование 34840 - Карлово и на Учебен център „ Марино поле ”. 42-ият контингент беше сертифициран на 25 февруари 2021 година с оценка „ Боеготов “ за осъществяване на задания в задача та на НАТО в Афганистан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР