Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в двудневното

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в двудневното
Коментари Харесай

Началниците на отбраната от ЕС ще обсъдят актуални теми от дневния ред на Общата политика в Севиля

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще взе участие в двудневното съвещание на Военния комитет на Европейския съюз, което стартира през днешния ден, 17 октомври в Севиля, Испания. Форумът се организира в границите на испанското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз.

 

По време на съвещанието ще бъдат разисквани въпроси, свързани с осъществяването на стратегическите цели на Европейския съюз в региона на защитата и други настоящи тематики от дневния ред на Общата политика за сигурност и защита (ОПСО), произлизащи от динамичната конюнктура по сигурността. Военният комитет ще разиска готовността за въвеждане на формированията за бързо развръщане като инструмент на Европейски Съюз за навременна реакция в отговор на спешни обстановки, както и по-нататъшното развиване насистемата за командване и ръководство на водените от Съюза задачи и интервенции. Акцент ще бъде подложен върху опциите за принос към сигурността на Украйна в дълготраен проект.

 

Ще бъде дискутиран ревизираният пакет от цели на Европейски Съюз за развиване на отбранителни качества, който би трябвало да бъде одобрен от министрите на защитата през месец ноември тази година. По време на съвещанието ще бъде прегледана и настоящата влошена конюнктура по сигурността в района на Сахел.

 

На 19 октомври началниците на защитата от Европейския съюз ще следят учението MILEX 23 във военноморска база „ Рота “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР