Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в честването

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в честването
Коментари Харесай

Представителнa гвардейска част с българския флаг ще води пешия марш за Деня на Бастилията в Париж


Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще взе участие в честването на националния празник на Френската република на следващия ден, 14 юли, в Париж. Поканата към него е отправена от началника на Щаба на защитата на Въоръжените сили на Франция военачалник Тиери Бюркар. Представително военно формирование от Националната гвардейска част с българския байрак ще бъде най-отпред и ще води пешия марш в обичайния боен церемониал, оповестиха от министерството на защитата.

Участие във военния церемониал ще вземат представители на голям брой страни от Европейския съюз и НАТО. Тази година специфична покана е отправена към нашата страна, както и към Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чешка република, Румъния и Словакия. Съвместното показване ще потвърди още един път непоколебимия ангажимент на сътрудниците и съдружниците в отбрана на мира и сигурността, което включва и укрепването на отбранителния и възпиращ капацитет на Източния фланг на Алианса. 

Френският народен празник, празнуван на 14 юли, символизира края на безспорната монархия и е емблема на националното единение. Денят на Бастилията се отбелязва всяка година от 1880 година насам.

В деянията във връзка Деня на Бастилията вземат участие общо към 6400 военнослужещи, от които 5000 минават в марш. Участие взема и многочислена техника, измежду която: 66 самолета, 25 хеликоптера, 119 транспортни средства и бойни машини, 62 мотоциклета. Традиционно военният церемониал се следи от към 8000 души на трибуните, както и от 8 милиона фенове пред телевизионния екран и на уебсайтовете на главните френски медии. След парада се плануват спомагателни действия като набирането на военнослужещи в наборен център и демонстрации на качества от френските Сухопътни войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР