Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна вчера с

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна вчера с
Коментари Харесай

Командирът на Сухопътното командване на НАТО ген.- лейтенант Роджър Клутиер пристигна у нас

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се срещна през вчерашния ден с командира на Сухопътното командване на НАТО генерал- лейтенант Роджър Клутиер, оповестяват през днешния ден от пресцентъра на Министерство на защитата.

В хода на диалозите бяха дискутирани ограниченията, свързани с усилването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО в Източна Европа, подбудено от военните дейности в Украйна.

Приветствано бе решението на България за построяването на бойна група на Алианса, както и бяха разисквани опциите за присъединяване на други народи в нея за повишението на подготовката и оперативната съгласуемост на съдружниците. Подчертана бе своевременността на взетото решение, което е в сходство и със основаването на бойните групи в другите страни от Източна Европа.

Днес командирът на Сухопътното командване на НАТО ще посети български военни формирования и образователни полигони, където ще се запознае със положението на техните качества и с опциите за осъществяване на взаимни подготовки и учения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР