Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес с

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес с
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов се срещна с досегашния и с новия аташе по отбраната на Сърбия в България

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се срещна през днешния ден с досегашния аташе по защитата на Сърбия у нас - подполковник Здравко Перич, и му изрече признателност за персоналния му принос в развиването на двустранното военно съдействие, оповестиха от Министерството на защитата.

" Годишният проект за двустранно съдействие сред министерствата на защитата на двете страни дава отлична основа за поддържането на дейни военни контакти сред разнообразни структури и формирования от състава на типовете въоръжени сили на Република България и Република Сърбия ", е отбелязал началникът на защитата. Той показал значимостта за нашите Въоръжени сили от взаимните участия във военни учения и тренировки със сръбските ни сътрудници, измежду които се открояват бойните стрелби на подразделения на Военновъздушни сили на България и на Сърбия на зенитния полигон " Шабла ", присъединяване на двете страни в ученията на Сухопътните войски Platinum Wolf и Platinum Lion, както и взаимни учения по линия на силите за специфични интервенции. Адмирал Ефтимов е показал също военното обучение и образование като сфера с капацитет за ползотворно развиване и съдействие.

Началникът на защитата се спря на отражението на актуалната рецесия, провокирана от COVID-19, върху формата и интензитета на взаимните действия при нуждата от съблюдаване на противоепидемиологичните ограничения за ограничение разпространяването на вируса. " Бих желал да обърна внимание и да изкажа признателност за положените старания и от двете страни, с цел да се понижи отрицателният резултат от пандемията върху плануваните взаимни действия ", е споделил Ефтимов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР