Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с кмета

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с кмета
Коментари Харесай

Кметът на Ямбол ще инициира местен референдум заради бригадата на НАТО във войсковия район „Кабиле“

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов организира среща с кмета на Ямбол Валентин Ревански, оповестяват на уеб страницата на.

Пред управлението на общината Емил Ефтимов обясни, че Министерството на защитата планува разширението на казармен регион " Кабиле " за равнище бригада от 2000 военни, само че тя ще остане напълно българска, а не българо-американска взаимна база, каквато е тази на Ново село. Този регион е предложен, поради близостта му до летище и пристанище, до полигон " Ново село ", както и поради построената железопътна и пътна инфраструктура.

Той сподели още, че в базата на " Кабиле " не са правени вложения от 30-40 години. Сега се планува да бъдат главно ремонтирани постройките, да се изградят нови трафопостове и канализацията, като средствата ще бъдат обезпечени от държавния ни бюджет и от бюджета на НАТО.

Процедурите за това към този момент са стартирани от страна на Министерството на защитата. Предвижда се и създаване на краткотраен лагер по искане на управлението на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО. Началникът на защитата добави, че с изключение на повече сигурност и надеждна защита, съюзните формирования у нас ще донесат и стопански изгоди, като биха подкрепили локалния бизнес в региона на строителството, обезпечаване на комунално-битови услуги и артикули.

" Проблемът е, че казарменият регион на " Кабиле " е наоколо до урбанизираната територия на Ямбол. В случая за нас е значимо, спокойствието на жителите ", сподели Валентин Ревански.

Той добави, че Ямбол се бори за всеки нов гражданин, за това са основани нови обществени стратегии, за хората, които предпочетат да живеят в града, влага се освен в инфраструктурата, а и в образованието и спорта.

Кметът съобщи изрично, че той и екипът му ще спазят обещанията пред жителите да се направи допитване или локален референдум, както го вършат по всички по-важни въпроси.

" По време на срещите си с жители, главните им претенции към нас бяха да се чуе мнението на жителите на Ямбол по отношение на мигрантски центрове и бази на НАТО. Аз и екипът ми сме хора, които изпълняваме уговорките, които поемаме! ", съобщи Валентин Ревански.

Двете страни реализираха сделка да се организира разяснителна акция измежду популацията от страна на Министерството на защитата, с цел да може жителите да вземат осведомено решение по въпроса за държавното решение за разширение на казармения регион.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР