Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети днес, 6 април,

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети днес, 6 април,
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Ефтимов посети пострадалите при инцидента край Резово военни

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов посети през днешния ден, 6 април, двамата български военнослужещи, потърпевши при осъществяване на характерна транспортна задача. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

„ Ако не сте вие, няма кой да извършва предоставените на Въоръжените сили задания в тези комплицирани естествени и метеорологични условия, и при евентуалния риск за вашето здраве и живот. Искам да ви благодаря ви от свое, както и от името от военното и политическото управление на Министерството на защитата “, сподели адмирал Ефтимов при визитата си в УМБАЛ - гр. Бургас.

Началникът на защитата акцентира какъв брой значимо е, макар случая, нашите военнослужещи да запазят високи своя морал и мотивация, с цел да продължат да извършват виновните си задания.

Двамата български военнослужещи получиха повърхностни пострадвания при пътен случай при придвижване от Резово към Граматиково и бяха откарани в болничното заведение в Бургас за по-обстоен обзор. Те изпълняваха задача по логистична поддръжка на силите и средствата на Министерството на вътрешните работи по защита на българо-турската граница с товарен автомобил от Въоръжените сили с висока проходимост. В транспортния случай починаха двама непознати жители, транспортирани в автомобила. Други 10 бяха ранени и настанени в болница. По случая тече досъдебно произвеждане от Военна прокуратура – Сливен.

Той уточни, че все още по задача „ Принос към националната сигурност в спокойно време” Въоръжените ни сили извършват задания по логистичната поддръжка на силите и средствата на Министерство на вътрешните работи на българо-турската граница. От началото на месец ноември 2021 година досега българските военнослужещи, изпълняващи тази активност, са минали 46 000 км в труднодостъпните, пресечени местности и при неналичието на построена добра пътна инфраструктура в пограничния регион.

Участието на въоръжените сили в защитата на държавната граница стартира през ноември 2021 година в осъществяване на заповед на министъра на защитата, издадена в отговор на постъпили претенции от Министерство на вътрешните работи в резултат на зачестилите опити за нелегално прекосяване на границата. Включването на военни формирования в защитата на държавната граница реализира стремежи резултат и миграционният напън доста понижа, което разреши приключването през януари 2022 година на присъединяване на въоръжените сили в защитата на държавната граница. Към момента продължаваме с оказването на логистична поддръжка на Министерство на вътрешните работи, като задачата се извършва от 20 военнослужещи с 11 единици техника.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР