Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети Базата за предно

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети Базата за предно
Коментари Харесай

Последните ремонтирани Су-25 пристигат до февруари 2021 г.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов посети Базата за предно разполагане в Безмер, с цел да се запознае с опциите на осъвременените тактически бойни самолети Су-25.

Той беше посрещнат от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров и от командването на авиационното формирование.

Припомняме, тази година в авиобазата бяха доставени първите пет ремонтирани щурмови самолета Су-25 от състава на Военновъздушни сили , откакто минаха главен ремонт в Авиоремонтния цех в Барановичи, Беларус. Очаква се в средата на декември да дойде шестата машина, а до февруари 2021 година - и последните два самолета.

По думи на адмирал Ефтимов това е образец за консенсус сред политическото и военното управление на Министерството на защитата за това къде да се влага в отбранителни запаси.

Според него резултати се постиган, когато изборът в коя избрана дарба да се вложат вложения е изработен след изчерпателен разбор, доказване на нуждата и обрисуване на вероятността.
 Първите два ремонтирани самолета Су-25 дойдоха в България
Първите два ремонтирани самолета Су-25 дойдоха в България

Бяха ремонтирани в Беларус

Той съобщи, че страната ни би трябвало да има запас, в случай че не в самолети, то най-малко в мотори, с цел да може да поддържа най-малко осем самолета в летателна валидност , а също да се вдигне броят на летците и да се увеличи класната компетентност.

Адмирал Ефтимов уточни, че една от задачите на визитата му е била да се запознае по-подробно с проблемите в авиобазата и те да бъдат отразени в Плана за развиване на Въоръжените сили. Той акцентира, че главен проблем, върху който се работи, е щатното разписание, което не дава отговор в цялостна степен на отговорностите, с които е натоварена базата. По негови думи се работи и по осъвременяване на наземната обслужваща техника.

От своя страна командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров показа обширен разбор на успеваемостта на 80-те млн. лв., вложени в модернизацията на самолетите Су-25. Той съобщи, че с помощта на контракта, подписан от Министерството на защитата, значително са разширени опциите на вида аероплан.

На извършения брифинг стана ясно, че е осъвременена системата за навигация на Су-25, като са включени благоприятни условия за сателитна навигация. С това е обезпечена по-голяма осведомителна информираност на водача за осъществяване на дилемите. Разширени са опциите за потребление на ракетно въоръжение, радиостанциите са сменени с нови, които разрешават по едно и също време връзка и прослушване на две честоти, в това число и реализиране на контакт със сухопътен и морски съставен елемент. Всичко това прави осъвременените Су-25 по-боеспособни и по-ефективни в осъществяването на главните задания по обезпечаване на непосредствена авиационна поддръжка, уединяване на региона на бойните дейности и подкрепяне воденето на багра от формированията на сухопътни и военноморски подразделения и елементи.
 След 10 месеца чакаме първия ремонтиран аероплан Су-25
След 10 месеца чакаме първия ремонтиран аероплан Су-25

Още няма съгласувана кандидатура за началник на военното разузнаване

Полковник Димитров показа пред началника на защитата плануваните задания, които базата ще извършва през 2021 година с разширените към този момент софтуерни благоприятни условия на осъвременените самолети Су-25. Той акцентира, че удълженият с 8 години запас на самолетите ще разреши воденето на интензивна подготовка на летателния състав от базата и повишение на равнището на бойна подготовка. Предвижда се още при започване на пролетта базата да стартира дейното си присъединяване в национални и интернационалните летателни тренировки.

Командирът на авиобаза Безмер показа и инфраструктурното развиване на военното летище и изграждащите се нови обекти. Той посочи, че с направените вложения военното летище дава отговор на всички модерни стандарти и има качества за осъществяване на учения и летателни тренировки с военновъздушните сили на страни членки на НАТО, както и да бъде употребявано в бъдеще за запасно летище на Ф-16 за потребностите на българските Военновъздушни сили.

Припомняме, на 28 ноември 2018 година на самолетите МиГ-29 и Су-25.

След това стана ясно, че и ремонта на нашите самолети бе пред неуспех.

Според военния министър Красимир Каракачанов в ремонта нямаше да вземат участие съветски специалисти.

В Русия ръководителят на Народното събрание и съветски инженери.

През юни 2020 година стана ясно, че на изтребителите ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР