Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на Генералния

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на Генералния
Коментари Харесай

Началниците на отбраната на България и Северна Македония заминаха за Брюксел

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски дружно отпътуваха от летище „ Враждебна “ с военнотранспортен аероплан С-27J Спартан от състава на българските Военновъздушни сили. В Брюксел, Белгия, те ще вземат присъединяване в съвещанието на равнище началници на защитата на Военния комитет на НАТО, което ще се организира на следващия ден, 27 януари, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

„ Двамата споделяме мнението, че военното съдействие е ефикасен инструмент за построяването на градивни и другарски връзки сред две страни, каквито са Република Северна Македония и Република България. За мен е чест да поздравявам генерал-лейтенант Гюрчиновски на борда на българските Военновъздушни сили, където по време на пътуването ще имаме опция да обсъдим тематики и въпроси от общ интерес, каквито имаме доста “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Изразявам огромно удовлетворение и чест от поканата на адмирал Ефтимов да съм в София, в Република България – братска, другарска и съюзническа страна. Благодаря за поканата да пътуваме дружно до съвещанието на Военния комитет в Брюксел, където ще имаме време и при интензивностите там, и по време на полета, да обменим спомагателна информация от съвместен интерес за нашите Въоръжени сили “, уточни началникът на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР