Началникът на оперативния щаб в САЩ за борбата срещу разпространението

...
Началникът на оперативния щаб в САЩ за борбата срещу разпространението
Коментари Харесай

Вещаят до 200 хил. жертви и милиони заразени в САЩ от коронавируса

Началникът на оперативния щаб в Съединени американски щати за битката против разпространяването на новия ковид (COVID-19) доктор Антъни Фаучи направи мрачна прогноза за епидемията в страната: " Милиони инфектирани и сред 100 000 и 200 000 умряли в Съединени американски щати . "

Към момента в Съединени американски щати са умряли повече от 2 200 души от смъртоносната болест.

Говорейки пред Си Ен Ен, шефът на Националния институт за алергични и инфекциозни болести акцентира, че опитите да се предвижда разпространяването на вируса е сходно с преследването на " движеща се цел ".

" Имаме сериозен проблем в Ню Йорк , имаме сериозен проблем в Ню Орлиънс , и сме на път да развием съществени проблеми в други региони ", акцентира Фаучи.
 Обрат! Тръмп се отхвърли да постанова карантина за Ню Йорк
Обрат! Тръмп се отхвърли да постанова карантина за Ню Йорк

Ще се подхващат строги ограничения

Той обществено не се съгласи с президента Доналд Тръмп за това по какъв начин най-добре да се отговори на рецесията , провокирана от ковид. Докато Тръмп обмисляше налагането на строга карантина върху " горещи точки " като Ню Йорк и Ню Джърси, Фаучи предизвести, че това ще сътвори " по-големи усложнения " при осъществяването. Той разкри, че Тръмп е решил да не издава заповедта за карантина след " интензивни полемики " в Белия дом през вчерашния ден вечерта.

По думите на Фаучи 56 % от новите инфекции в страната са в щата Ню Йорк.

Досега в Съединени американски щати са регистрирани повече от 124 000 инфектирани с COVID-19. В международен мащаб вирусът е заразил близо 700 000 души, от които са умряли над 32 000 души.
 Съединени американски щати: Над 2000 умряли от COVID-19
Съединени американски щати: Над 2000 умряли от COVID-19

Ръст на ковид в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР