Началникът на Охранителна полиция в Асеновград е освободен от ареста

...
Началникът на Охранителна полиция в Асеновград е освободен от ареста
Коментари Харесай

Тенчо Тенев е вън от ареста срещу 10 000 лева гаранция

Началникът на Охранителна полиция в Асеновград е освободен от ареста против гаранция от 10 000 лева, оповестиха от Окръжна прокуратура – Пловдив, предава БНР. Той бе задържан предишния понеделник и упрекнат за закононарушения по работа и владеене на противозаконни муниции в дома му в село Крум.
Едното обвиняване е за превишаване на правата си при подписване на контракти за дарения в Министерство на вътрешните работи. В нарушаване на процедурите, Тенев е избирал измежду свои близки хора да бъдат реализатори за такива контракти в интерес на районното ръководство, като общата стойност на даренията е към 10 500 лв.. Другото обвиняване против полицейския началник е, че е държал муниции в хасковското село Крум без позволение – 554 патрона от друг диаметър.
 Арестуваха някогашния началник на КАТ-София Тенчо Тенев Арестуваха някогашния началник на КАТ-София Тенчо Тенев
Бившият шеф на столичния КАТ - Тенчо Тенев, е арестуван, осведоми bTV. Арестът става в деня на промяната на караула в Министерство на вътрешните работи. Той беше...
Преди да поеме поста началник на Охранителна полиция в Асеновград, Тенчо Тенев бе шеф на КАТ – София.
Ако бъде приет за отговорен, той може да получи затвор от една до осем години, както и отнемане от правото да заема избрана държавна или социална служба.
За противозаконните муниции наказването е отнемане от независимост от две до осем години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР