Началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев заяви, че не

...
Началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев заяви, че не
Коментари Харесай

Шефът на НСО каза, че не е укривал записи за полицейско насилие

Началникът на НСО бригаден военачалник Емил Тонев съобщи, че не е укривал фрагменти или записи от полицейско принуждение от миналогодишните цивилен митинги пред Министерски съвет. „ Имам документи, с които мога да го потвърдя “, увери той пред публицисти, откакто взе участие в Комисията за надзор над службите за сигурност.

Шефът на НСО посочи, че фрагментите с полицейското принуждение са били поискани от Столична дирекция на вътрешните работи на 16 юли 2020 година, сутринта и още следобяд са им били предоставени. Адвокат Николай Хаджигенов също изискал записите на 16 юли сутринта с два документа, а на идващия ден – 17 юли в 15.30 ч. от НСО му дали отговор, че не могат да му предадат записите. След това записите били желани от съда през ноември месец.

„ Ние сме предали записите както би трябвало в Столична дирекция на вътрешните работи “, увери Емил Тонев, като по този метод внесе обяснение дали записите са били манипулирани или не.

Емил Тонев на няколко пъти посочи, че няма по какъв начин да каже на медиите какво и какви данни е изнесъл по време на закритото съвещание на парламентарната комисия. Той обаче призна, че не е знаел тъкмо защо и на каква тематика ще му бъде чуването в комисията.

Шефът на НСО посочи, че има потребност законът за НСО да бъде сведен. За това обаче дали би трябвало да бъде сведен описът с лицата, които употребяват услугите на НСО, Тонев уточни като политическо решение.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР