Началникът на ковид клиника в Инфекциозна болница-София доц. Атанас Мангъров

...
Началникът на ковид клиника в Инфекциозна болница-София доц. Атанас Мангъров
Коментари Харесай

Мангъров изпрати становище до лекарската комисия, иска да свалят производството срещу него

Началникът на коронавирус клиника в Инфекциозна болница-София доцент Атанас Мангъров изиска формираното против него произвеждане пред Комисията по професионална нравственос на Столичната лекарска комисия да бъде прекъснато. Той е изпратил станощите до комисията.

Производството против инфекциониста, добил известност с позицията си против коронавирус имунизациите и зелените документи, беше формирано след подаден сигнал от ръководителя на УС на БЛС. " Управителният съвет на Български лекарски съюз (БЛС) взе решение и сезира Столичната комисия по професионална нравственос по отношение на следващите погрешни изказвания и откровени неистини на доцент Атанас Мангъров по " Нова телевизия “ на 16 януари ", мотивираха се от съсловната организация, акцентирайки върху изявлението му: “... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “., написа " Пловдив 24 ". 

Според доцент Мангъров, цялото произвеждане пред етичната комисия е " изначално опорочено и следва да бъде прекъснато неотложно ", а " актът, с който УС на БЛС сезира подведомствената си комисия към СЛК, е недодялан образец за спор на ползи ".

" Етичната комисия на БЛС е горестоящ орган по отношение на етичната комисия на Софийската гилдия и като подобен има разнообразни официални и неофициални механизми за надзор. Един от тях е пълномощието по член 64, алинея 1 от Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България, без това да изчерпва връзките сред тези два сходни органа, единият от които е на централно, а другият - на районно равнище ", показва инфекционистът.

Атанас Мангъров цитира и изявления на проф. доктор Мая Аргирова, ръководител на Етичната комисия на БЛС, че в дейностите му има " насъскване на експанзия в обществото, което така и така е разграничено “ и, че " този път би трябвало да бъдем безкомпромисни ", като мотив с които, по думите му, тя предопределя изхода на производството пред КПЕ на СЛК. 

" Намесата на госпожа Аргирова в производството пред КПЕ на СЛК и явният й опит да повлия върху него и да предреши изхода му, са аморално и  неправомерно действие. В тази връзка би било разумно госпожа Аргирова да се самосезира и да открие произвеждане против самата себе си по отношение на член 64, алинея 3 от Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България ", разяснява доцент Мангъров.

" Изказванията дори единствено на госпожа Аргирова са задоволителни да опорочат производството, формирано против мен в границите на коментирания сигнал. В композиция с обстоятелството, че има извършен очевиден политически напън и има сезиране от УС на БЛС в очевидно нарушаване на член 5, алинея 1, т. 1 от ЗСОЛЛДМ и други нормативни текстове, мисля че няма потребност от спомагателни мнения за законосъобразността на това произвеждане ", написа в умозаключение той.

Освен това, доцентът пита дали етичната комисия е образувала дисциплинарни производства по отношение на медицински лица, които са отправяли остри рецензии по негов адрес в разнообразни медии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР