Началникът на КАТ- Габрово Пенчо Пенчев разпространи чрез профила си

...
Началникът на КАТ- Габрово Пенчо Пенчев разпространи чрез профила си
Коментари Харесай

Началникът на КАТ-Габрово във Facebook: Не съм арестуван!

Началникът на КАТ- Габрово Пенчо Пенчев популяризира посредством профила си във Фейсбук послание към медиите, в което показва, че не е задържан, каквато информация беше оповестена, оповестява БНР.
При вчерашната спецоперация, по неофициална информация, е арестуван шеф група "Регистрация “ в КАТ - Габрово -Мирослав Стефанов.
Акцията под управлението на Специализираната прокуратура е почнала в късния следобяд в петък и е траяла до късно вечерта. Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че незаконната група е правила длъжностни и документни закононарушения.
Отново по непотвърдени данни, арестуваните двама служители на реда от КАТ – Габрово са обвинени за присъединяване в група за противозаконна търговия с коли, чийто водач е бил арестуван във Варна.
След появилата се през вчерашния ден информация в някои медии, че измежду задържаните е началникът на КАТ в Габрово, Пенчо Пенчев популяризира посредством профила си във Facebook послание, в което показва, че информацията за задържането му е провокирала последствия в негова щета, както и терзание за околните му.
До късно през нощта е траяла огромната акция на Министерство на вътрешните работи, при която бяха задържани пътни служители на реда от Габрово. Те са обвинени за противозаконна търговия с коли.
Сградата на КАТ - Габрово е заключена. Там до късно нощес се правиха процесуално-следствени дейности и претършуване. Претърсени са били и персонални адреси в региона на Габрово. На един от тях е открита огромна сума пари и устройство за пренабиване на регистрационни номера на коли.
По непотвърдена информация в акцията, която стартира през вчерашния ден, е арестуван началникът на група в бранш "Пътна полиция " в Габрово, а други двама негови сътрудници бяха разпитвани. Те също могат да бъдат подведени под наказателна отговорност.
Арестът е осъществен в кабинета на началник-сектор "Регистрации”. Задържан е дългогодишният чиновник в системата Мирослав Стефанов. Той е в Пътна полиция от 2010 година, преди този момент е бил началник на Районното полицейско ръководство в Габрово и на други позиции в системата на Министерство на вътрешните работи, където работи повече от 25 години.
Акция имаше и във Варна По-рано денем от Специализираната прокуратура обявиха, че се преценя кои лица да бъдат арестувани и какви обвинявания да им бъдат повдигнати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР