Помощник на президента на Мадагаскар е обвинен в подкуп в Обединеното кралство

...
Началникът на кабинета на президента на Мадагаскар е арестуван в
Коментари Харесай

Началникът на кабинета на президента на Мадагаскар е арестуван в Лондон, след като е заподозрян в търсене на подкуп от миньора на скъпоценни камъни Gemfields, съобщи британската Национална агенция за борба с престъпността (NCA) в понеделник.< /p>

Роми Андрианарисоа, която работи за президента на Мадагаскар Андри Раджоелина, беше арестувана заедно с френски сътрудник на среща в Лондон, където NCA каза, че се смята, че са се опитали да поискат подкуп, за да осигурят лицензи за работа в африканската островна държава .

Нито говорители на офиса на Раджоелина, нито представители на заподозрените не бяха открити за коментар.

NCA каза, че двойката търси около 225 000 паунда ($285 000) като предварителни такси, както и 5-процентов дял в капитала.

„Благодарен съм на Gemfields, че обърнаха внимание на този въпрос и за продължаващото им сътрудничество с разследването“, каза в изявление Анди Кели, ръководител на отдела за международна корупция на NCA.

„Тяхните бързи реакции да ангажират НКО бяха от решаващо значение за способността ни да преследваме този случай.“

Базираният в Обединеното кралство миньор притежава марката за бижута Faberge, оперира мини за рубини и изумруди в Южна Африка и проучва създаването на операции в страни, включително Етиопия и Мадагаскар.

46-годишният Андрианарисоа и 54-годишният френски гражданин Филип Табуто се явиха в съда в събота и бяха задържани до следващото им изслушване в Лондон на 8 септември.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР