Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви днес

...
Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви днес
Коментари Харесай

Лена Бориславова обясни, че списъкът с имената е съставен след търсене в Google

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви през днешния ден на разпит във Върховната касационна прокуратура.

Пред медиите тя съобщи, че по време на срещата Иван Гешев е обяснил слабите резултати в битката с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, следствените служби, Министерство на вътрешните работи и некачественото законодателство, а не е обвързвано с активността на прокуратурата, прададе Българска национална телевизия.

" Затова е забавно по какъв начин, когато тази среща беше извършена, прокуратурата се самосезира, привика мен и министър-председателя без да желае подпомагане от тези органи. Надявам се, в случай че това е пречката, тя ще бъде отстранена, с цел да може институциите да си взаимодействат и да се борим с високите равнища на корупция ", сподели началникът на кабинета.

Бориславова съобщи, че чака прокуратурата да стартира следствие по медийните изявления. Преценката е постоянно принадлежи на прокуратурата, само че това е законово съображение съгласно Наказателно-процесуален кодекс, сподели тя.

Бориславова съобщи, че медийните изявления са налични и не е задачата на изпълнителната власт да сезира с публично налични данни органите, само че се надява това, което е предоставено от нея и премиера да бъде потребно за прокуратурата.

На въпрос за какво са придоставени материали на избрани медии, Бориславова изясни:

" Google по този начин демонстрира когато се опиташ да търсиш информация. Нямам съответен уклон да употребявам една или друга медия. "

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР