Началникът на кабинета на Кирил Петков обяви, че ще има

...
Началникът на кабинета на Кирил Петков обяви, че ще има
Коментари Харесай

Лена Бориславова с извънредна вест за домашното насилие

Началникът на кабинета на Кирил Петков разгласи, че ще има вицепремиер, който да дава отговор за домашното принуждение.  

Домашното принуждение е извънредно тежък проблем, както в международен проект, по този начин и за българското общество, който постоянно остава в границите на фамилията. Изострянето на този проблем, изключително в изискванията на пандемията, слага въпроса за решаването му на предпочитано място. Затова незабавно ще се търси консенсус по противоречивите въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение в границите на работна група с присъединяване на народни представители от всички парламентарно показани групи. 

Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова по време на работна среща с необятен кръг специалисти от държавни институции и Неправителствени организации, взели участие в правенето на текстовете. В полемиката взеха присъединяване още Лена Бориславова - шеф на кабинета на министър-председателя Кирил Петков, омбудсманът Диана Ковачева, заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев. На срещата бяха поканени и представители на неправителствени организации, изпратили мнения в хода на публичното разискване на законопроекта.

„ Необходими са решителни дейности по тази толкоз значима тематика за обществото – домашното принуждение. Затова до края на седмицата организираме среща с народни представители от всички парламентарно показани партии и специалистите по законопроекта, с цел да се форсира процеса по изчистване на противоречивите тематики и напредване на законопроекта за утвърждение от Министерския съвет “, сподели министър Йорданова. 

Началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова съобщи, че битката с домашното принуждение е идея, зад която застават министър председателят Кирил Петков и целият му кабинет. Тя добави, че ще бъде избран вицепремиерът, който ще дава отговор по тематиката.

„ Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкоз значима тематика при започване на мандата на това държавно управление “, съобщи омбудсманът Диана Ковачева. Тя напомни, че под егидата на омбудсмана м.г. бе извършена онлайн полемика по законопроекта, в която взеха присъединяване над 100 души.

Участниците в срещата показаха подготвеност за продължаването на работата по основните въпроси, сложени в границите на публичните съвещания до намирането на единодушие  по противоположните отзиви и оферти за промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, написа eurocom.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР