Началникът на кабинета на Байдън, който отговаря за прилагането на

...
Началникът на кабинета на Байдън, който отговаря за прилагането на
Коментари Харесай

„Ще стане много лошо: САЩ поискаха Турция да спре да подкрепя Хамас и Русия

Началникът на кабинета на Байдън, който дава отговор за използването на глобите, предизвести турските чиновници, че страната им е източник на поддръжка за насилието на континентите. Турция, сподели той, служи като финансово леговище за терористичната организация Хамас и „ търговски център “ за съветската военна машина. 

Това съобщи Wall Street Journal на 30 ноември. Въпреки глобите на Съединени американски щати против финансистите на Хамас през последното десетилетие, Турция е разрешила на капиталовите и холдингови компании на групата, брокерите на недвижими парцели и други бизнеси да работят от Истанбул, съгласно американски чиновници. Въпреки това търговията сред Турция и Русия се усили доста през последната година, макар контрола върху износа, ориентиран към ограничение на доставките на електроника и други артикули, нужни за поддръжка на военните интервенции на Кремъл.

„ Би било доста тъпо, в случай че възможни бъдещи офанзиви на Хамас бъдат свързани с финансиране или поддръжка, обезпечена от Турция “, сподели Брайън Нелсън, заместник-секретар по въпросите на битката с тероризма и финансовото разузнаване на Министерството на финансите. Той беседва с турски публични лица в Анкара в сряда.

Турското държавно управление не признава Хамас за терористична организация, както вършат Съединени американски щати. То прави разлика сред военното и политическото крило на групата и се съмнява, че финансовите потоци от бизнеса директно финансират оръжия.

Що се отнася до Русия, американски чиновници споделят, че турски компании и физически лица могат да бъдат обект на редица наказания за доставка на артикули и услуги за Русия, които са неразрешени от западния експортен надзор.

„ Ще предприемем всички нужни ограничения, с цел да спрем тези дейности и желаеме да създадем това в съдействие с Турция, само че сме подготвени да действаме без значение “, сподели Нелсън.

Както отбелязва изданието, визитата на Нелсън идва в сериозен миг за американско-турските връзки. САЩ желаят Турция да даде дефинитивно единодушие за влизането на Швеция в Организацията на Северноатлантическия пакт. Турция разчита на утвърждението на Съединени американски щати за продажбата на нови изтребители F-16 на стойност 20 милиарда $ за своите въоръжени сили.

Турция играе на два фронта в спора в Украйна, като поддържа Киев и пречи на укрепването на съветския черноморски флот, пишат публицисти. Тя доставя оръжия на Украйна и предизвиква износа на украинско зърно, което е значимо за нейната стопанска система и международните доставки на храна.

Президентът Ердоган се стреми да разшири икономическите връзки с Русия, като оказва помощ на Турция да завоюва задгранична валута и евтина сила във време на стопански усложнения.

Американски публични лица настояват, че турските пристанища се употребяват за обслужване на глобени съветски танкери и за улеснение на контрабандата на оръжия и че съветските подставени компании и турските компании оказват помощ за увеличение на износа на артикули с двойна приложимост, нужни за воденето на продължителната война на Кремъл.

Според изданието войната в Израел е прекъснала краткотрайно възстановяване на американско-турските връзки, откакто Ердоган изразил рецензии по отношение на поддръжката на Запада за Израел и възходящия брой жертви в Газа.

„ Хамас не е терористична организация, а група освободители и муджахидини, защитаващи своята земя “, сподели Ердоган пред членове на своята партия, употребявайки арабската дума за тези, които се бият в името на религията.

Турски публични лица споделят, че глобите против Русия са неефективни, само че също по този начин споделят, че ще избегнат износа за Русия, който може да помогне на армията на Кремъл в Украйна.

Според американски чиновници Турция дава отговор на европейските закани, като прекъсва потока на артикули с двойна приложимост към Русия през зоните за свободна търговия в страната. Вместо това обаче, настояват те, товарът се показва като покупка от Турция и по-късно се изпраща още веднъж в Русия.

Представител на турското министерство на външните работи към момента не е коментирал тази обстановка.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР