Началникът на генералният щаб на армията на САЩ генерал Джеймс

...
Началникът на генералният щаб на армията на САЩ генерал Джеймс
Коментари Харесай

Армията на САЩ подписва с Тайланд пакт за стратегическа визия

Началникът на генералният щаб на армията на Съединени американски щати военачалник Джеймс Макконвил се срещна с премиера на Тайланд и началникът на армията в петък, при първото посещаване на високо ниво от задгранична делегация в Тайланд , защото пандемията COVID-19 прекъсна интернационалните пътувания, оповестява " Ройтерс ".

Макконвил се срещна с министър-председателя Прают Чан-оча, а също и с началника на тайландската войска Апират Конгсомпонг и подписа Декларация за стратегическо визия , се споделя в изказване на американското посолство, защото Вашингтон желае да успокои съдружниците за уговорките си в района .
 Съединени американски щати изпрати ударна група с два самолетоносача в региона на китайски Военноморски сили учения
Съединени американски щати изпрати ударна група с два самолетоносача в региона на китайски Военноморски сили учения

" Нимиц " и " Роналд Рейгън " организираха интервенции " с цел да поддържат свободния и открит Индо-тихоокенаски район "

Текстът на изказването не е оповестен, само че посолството съобщи, че ръководителите на двете армии Макконвил и Апират " разискват рационализация, оперативна съгласуемост, взаимно образование и теория ".

Съединени американски щати се стремят да противодействат на въздействието на Китай в Югоизточна Азия и изпратиха два самолетоносача в Южнокитайско море , до момента в който китайските военни организираха учения наоколо до острови, за които претендира и Виетнам.

Тайланд е най-старият съдружник на Вашингтон в Азия , само че връзките бяха обтегнати от боен прелом през 2014 година, управителен от тогавашния шеф на армията Прают, който смъкна определеното гражданско държавно управление.

Съединени американски щати понижиха някои военни обмени с Тайланд, а Бангкок отговори, като откри по-тесни връзки с Китай.

 Китай предизвестява Съединени американски щати против
Китай предизвестява Съединени американски щати против " параноя в жанр Маккарти "

Съединени американски щати изкуствено основава разнообразни китайски закани и може да се стигне до самосбъдващо се знамение

Отношенията сред Съединени американски щати и Тайланд се усъвършенстваха след общите избори през предходната година, които публично възвърнаха гражданското ръководство, Прают завоюва като граждански водач , което докара до договорка с оръжие за бронетранспортьори от Съединени американски щати и леки атакуващи хеликоптери предходната година.

Прайют в петък също призна 2 млн. $ американска помощ за Тайланд, да се оправи с ковид, съгласно информация от кабинета му.

По-рано Китай предизвести за предстоящ военноморски случай със Съединени американски щати в индо-тихоокеанския район.

Китай посъветва съседи да мислят за сигурността си и да не одобряват американски ракети.

В същото време, Австралия разгласи, че влага близо $200 милиарда в ударните си качества по въздух, море и суша.

Англия разяснява, че може да усили военното си наличие в Азия и да предприеме редица други дейности за въздържане на Китай .

Си Дзинпин беседва с Путин за усилване на взаимната поддръжка и изрично опълчване на похищенията на обособени страни против суверенитета на Китай и Русия.

Междувременно ръководителят на Пентагона Марк Еспър регистрира сполучливо " въздържане " на Русия по време на първата година от назначението му на поста.
 Лавров: Съединени американски щати са захласнати от концепцията да възпират всички, с изключение на себе си
Лавров: Съединени американски щати са захласнати от концепцията да възпират всички, с изключение на себе си

Изглежда Съединени американски щати се готвят за спор с която и да е страна, демонстрираща независимост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР