Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция

...
Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция
Коментари Харесай

Проведоха се срещи на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Турция

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер е на публична двудневна аудиенция в нашата страна по покана на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В рамките на срещата предпочитано бяха разисквани тематики от съвместен интерес в региона на сигурността и защитата. Специално внимание бе отделено на актуалните и бъдещите провокации пред страните-членки на НАТО вследствие на войната в Украйна. Подчертана бе нуждата от взаимни дейности на всички съдружници от Източния фланг на Алианса в отговор на експанзията на Русия по отношение на Украйна и в частност – в Черноморския район. Oтчетено бе положителното равнище на военното съдействие сред Република България и Република Турция като стратегически съдружници и сътрудници в обща групова система за сигурност. Акцент бе подложен и върху вероятностите за развиване на районното съдействие във военната област и по-специално върху постигането на избрани качества от многонационалните формирования в района в подтекста на нарасналата зоркост на Алианса.

По-късно през днешния ден армейски военачалник Яшар Гюлер беше признат от министъра на защитата Драгомир Заков. Двамата разискаха провокациите пред сигурността и ролята на България и Турция като страни-членки на НАТО в запазването на стабилността в Балканския район. На срещата беше откроено обичайно положителното двустранно съдействие в региона на защитата.

Днес, 31 май, армейски военачалник Гюлер ще посети Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия в София. Очаква се по-късно през годината специалисти от турската страна да се срещнат на място с неговата активност, което ще спомогне да бъдат прегледани евентуални вероятности за съдействие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР