Началникът на генералния щаб на въоръжени сили на Иран Мохамад

...
Началникът на генералния щаб на въоръжени сили на Иран Мохамад
Коментари Харесай

Техеран: Няма да искаме разрешение от никого, за да развиваме отбранителните си способности

Началникът на генералния щаб на въоръжени сили на Иран Мохамад Багери дефинира американските водачи като „ нелоялни и жестоки “ и сподели, че Техеран няма да склони глава под натиска на Вашингтон и настояванията да ограничи военните си действия, съобщи Ройтерс.

‚Иранските въоръжени сили в този момент са, с помощта на Бог, по-подготвени от по всяко време било и няма да чат позволение или утвърждение от която и да е било мощ, с цел да развиват отбранителните си качества. “, сподели Багери, представен от държавната осведомителна организация ИРНА.

Изказването на Багери идва два дни, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че Вашингтон ще наложи „ най-тежките наказания в историята “, в случай че Техеран не ограничи въздействието си в района и балистичната си стратегия. Помпейо упрекна Техеран, че поддържа въоръжени групи в страни като Сирия, Ливан и Йемен, напомня Ройтерс.

Ръководителят на генералния щаб на Иран назова американските водачи „ нелоялни, жестоки, незаконни, изолирани, гневни, корумпирани и платени от ционисткия режим в Израел “ и акцентира, че Съединени американски щати нямат храброст за военна борба с Техеран.

Междувременно иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи, че мненията на американският държавен секретар Майк Помпейо за Ирак са „ погрешни “ и основани на „ остарели илюзии “.

„ Помпейо и другите американски представители са в плен на остарели илюзии. Те са заложници на корумпирани лобистки групи “, сподели Зариф в изявление за иранската държавна телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР