Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов

...
Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов
Коментари Харесай

Началникът на руския генерален щаб е докладвал на Путин за снощните боеве в Запорожкото направление

Началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов е докладвал на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за огромното украинско нахлуване в южната Запорожка област нощес, което е било отблъснато от съветските сили, съобщи Ройтерс, като се базира на прессъобщение на съветското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10701
По-рано днес руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че силите на Москва са устояли на яростни опити на украински елементи да пробият съветската защита в Запорожкото направление, нанасяйки им тежки провали.   

Агенция Ройтерс прецизира, че не е могла да удостовери информацията посредством самостоятелен източник.   

Самата Украйна отхвърля известията, че е почнала контраатака, отбелязва Ройтерс.

На видеозапис, публикуван от съветското военно ведомство, командващият групировката на съветските въоръжени сили в Запорожкото направление генерал-полковник Александър Романчук споделя, че пред украинските сили са зародили съществени проблеми, откакто са попаднали в поле, минирано от съветски елементи. В отблъскването на нападението са взели участие и бомбардировачи, декларира още Романчук и добавя, че съветските военни са унищожили три създадени в Германия танка " Леопард ".

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съветският президент е разговарял по телефона с назначения от Русия регионален шеф на част от Херсонска област, съобщи ТАСС. " Ръководителят на региона осведоми президента за обстановката в района след сриването на Каховската водноелектрическа централа вследствие на бойкот ", сподели Песков.

" Путин даде инструкции да се проучват всички спомагателни потребности, пред които е изправен районът по отношение на последствията от гореспоменатия бойкот и провокираните от него наводнения ", означи представителят на Кремъл.

Той добави, че съветският президент е инструктирал министерството на изключителните обстановки да даде цялата нужна помощ на засегнатите семейства, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР