Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили обвини САЩ,

...
Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили обвини САЩ,
Коментари Харесай

Руски генерал обвини САЩ, че обучават в Сирия бивши бойци на ИД

Началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили упрекна Съединени американски щати, че образоват някогашни бойци на групировката " Ислямска страна " в Сирия, и че пробват да дестабилизират страната.

Генерал Валерий Герасимов (на снимката) съобщи това в изявление за в. " Комсомолская истина ", като засяга американска военна база " Танф " при граничния пункт сред Сирия и Ирак. Русия твърди, че американската база е противозаконна и че покрайнините й са се трансформирали в " черна дупка ", където екстремисти работят гладко.

Съединени американски щати пък настояват, че " Танф " е краткотрайна база, употребена за обучаване на партньорски въоръжени формирования за битка против " Ислямска страна ". Според Герасимов обаче американците образоват някогашни бойци на ИД, които в този момент се назовават " Нова сирийска войска ", както и с други имена.

Генералът добави, че огромен брой екстремисти и някогашни бойци на " Ислямска страна " са обучавани в североизточния град Шадади, където, по думите му, също има американска база.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР