Началникът на Генералния щаб и командващ руските сили в Украйна

...
Началникът на Генералния щаб и командващ руските сили в Украйна
Коментари Харесай

Украински медии и Телеграм канали твърдят, че е ликвидиран шефът на руския Генщаб Герасимов

Началникът на Генералния щаб и командващ съветските сили в Украйна ген. Валерий Герасимов е премахнат при украински ракетен удар по команден център край Севастопол. Това настояват украински медии и Телеграм канали.

Новината оповестяват УНИАН, Haqqin.Az. Хартия’97, украинският " Фокус ", " Крымский ветер " и други Повечето от тях се базират на полския новинарски акаунт Visegrád 24. В неговата обява източник на новината не се загатва.

" Генерал Герасимов е разгласен за умрял вследствие на вчерашните украински ракетни удари по Крим. Той беше шеф на Генералния щаб на съветските въоръжени сили и първи заместник-министър на защитата на Русия. Към момента информацията не е доказана ", написа Visegrád 24.

Говорителят на Украинската доброволческа войска " Юг " Сергей Братчук съобщи пред изданието " Еспрессо ", че тази информация надали е вярна.

 

" Има доста версии, кой може да е бил погубен там, даже чух известната фамилия Герасимов. Би било добра вест, само че надали дава отговор на действителността. Но че в изумения команден пункт е имало няколко високопоставени офицери или генерали от окупационната войска, това е правилно ", отбелязва Братчук.

В четвъртък украинските сили нападнаха Крим. Руското МО заяви, че над полуострова са били свалени 36 дрона и 10 ракети. Украинското Управление по стратегическите връзки към апарата на главнокомандващия ВСУ заяви, че е изумен команден пункт покрай Севастопол, а шефката на пресцентъра на Силите за защита " Юг " на Украйна Наталия Гуменюк разгласи, че системите за отбрана на Крим са били съществено развалени.

Партизанската организация " Атеш " съобщи, че при този удар има убити и ранени (същата организация пое отговорността за взривяването на колата на Захар Прилепин).

Официално удостоверение на информацията няма и е допустимо да става въпрос за пропагандна интервенция, целяща да всее ужас в редиците на съветските сили.

Службата за сигурност на Украйна съобщи пред УНИАН, че към момента не може да разяснява информацията за възможната гибел на Герасимов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР