Началникът на гарата в Лариса остава в ареста, може да

...
Началникът на гарата в Лариса остава в ареста, може да
Коментари Харесай

Нова 24-часова стачка на гръцките железничари след тежката влакова катастрофа


Началникът на гарата в Лариса остава в ареста, може да получи до 10 години затвор

Влаковете в Гърция няма да се движат до сряда, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. Гръцките железничари оповестиха нова 24-часова стачка във връзка трагичната влакова злополука в Темпе, станала късно вечерта на 28 февруари, при която починаха 57 души. По план маршрутът Атина - Солун - Промахонас, по линията на който стана конфликтът, е трябвало да бъде осъвременен още през 2016 година, заяви в електронното си издание в. „ Катимерини “.

На началника на гарата в Лариса беше наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", откакто даде публични показания в неделя за злополуката. Следователят и прокурорът единомислещо взеха решение 59-годишният мъж да остане в ареста по обвиняване за застрашаване на сигурността на превоза, което носи наказване до 10 години затвор, както и за голям брой убийства по нехайство, съобщи телевизия Скай.

Адвокатът на обвинения съобщи, че клиентът му " поема частта от отговорността, която му се пада ", като остави отворена опцията да се търси отговорност и от други лица.

Множество специалисти изрекоха мнение, че системите за ръководство на влаковете в Гърция не дават отговор на нужните стандарти, а многолюдни демонстрации в страната желаеха отговорност от ръководещите за нещастието. Премиерът Кириакос Мицотакис изиска опрощение от околните на жертвите и от цялото общество.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР