Началникът на гарата в Лариса може да бъде обвинен в

...
Началникът на гарата в Лариса може да бъде обвинен в
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу обвинения за влаковата катастрофа в Гърция

Началникът на гарата в Лариса може да бъде упрекнат в непредумишлено ликвидиране на 57 души

Съдебният развой против началника на гарата в Лариса, провокирал най-тежката железопътна злополука в Гърция, при която починаха 57 души, бе отсрочен с един ден. Така обвиненият ще застане пред съда на следващия ден.

„ В случая има значими нови детайли, които би трябвало да бъдат прегледани “, сподели неговият юрист Стефанос Панцарцидис в град Лариса, край който се разигра нещастието. Началникът на гарата, който призна отговорността си за случая в четвъртък, може да бъде упрекнат в непредумишлено ликвидиране заради немарливост. Той е позволил двата влака се движат по една и съща линия в продължение на няколко километра. Заплашва го тежка присъда, в случай че бъде приет за отговорен.

„ По делото има значими нови детайли, които би трябвало да бъдат прегледани “, сподели Панцарцидис. Обществената телевизия ERT заяви, че началникът на станцията е бил назначен на поста единствено 40 дни по-рано, и след единствено три месеца образование. Мъжът, чиято идентичност не е оповестена обществено, явно е бил самичък на гарата без надзирател, съгласно Kathimerini Daily, макар че е бил празничен уикенд с огромно натоварване на железопътния трафик.

Юристи допускат, че следователите обмислят покачване на наказателни обвинявания против членове на управлението на компанията Hellenic Train, който пое железопътната мрежа през 2017 година Полицията иззе аудиофайлове и предмети по време на акция на гарата в Лариса, сподели източник от съда, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Междувременно в Атина не престават митингите поради злополуката, хиляди се събраха пред централата на Hellenic Train, както и на други места. Те стачкуваха против продължаващото от десетилетия подценяване на железопътната сигурност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР