Началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас

...
Началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Може пак да затворят държавата

Началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доцент доктор Атанас Мангъров предизвести, че властта може още веднъж да затвори страната поради опасността от ковид.
„ Според мен нищо не постанова по-строги ограничения, тъй като, в случай че се гледат цифрите, процентно през месец май на 100 направени проби, 3.1% са били позитивни. През месец юни, на 100 направени PCR теста, 3.5% са били позитивни. Тоест, нямаме никакво повишаване на откриваните случаи процентно “, сподели в изявление за инфекционистът доцент Атанас Мангъров.
"Иначе, когато нещата се дават в безспорни числа, излиза доста ужасно. Ето, както да вземем за пример, през вчерашния ден – сподели се, че са изследвани към 700 проби, открити са 33-ма души. Днес се заяви, че са направени 2 700 проби и са открити 79 души. Тоест, явно е, че колкото повече проби правиш, толкоз повече инфектирани хора ще откриваш. Това са хора, които са инфектирани, това не са заболели хора. Всъщност, същински болните в страната, през днешния ден в интензивните браншове са 11 души с COVID-19. В лечебни заведения са 341 души, единствено че на 3/4 от тях им няма нищо, другите са със признаци на едно гриподобно заболяване. Тоест, за какъв проблем приказваме? ", изясни той.
Според него има опция и заплаха още веднъж да затворя и сковават страната.
"Защо това се прави, аз не мога да отговоря. Аз просто посрамвам медицинските обстоятелства. Когато обстоятелствата приказват, няма какво друго да се каже. Вижда се, че процентно няма повишаване на потвърдените инфектирани през май и юни месец. Няма. Другите неща, в случай че ги има, те не са медицински и аз за тях не мога да приказвам, да вземем за пример за какво се намесва прокуратурата ", счита инфекционистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР