Началникът на 2-ро РУ е отстранен, обяви министърът на вътрешните

...
Началникът на 2-ро РУ е отстранен, обяви министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Отстраних началника на 2-ро РУ заради случая с Венци Боксьора

Началникът на 2-ро районно управление (на МВР) е отхвърлен, разгласи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който разяснява пред медиите случая с Венцислав Дамянов - Боксьора. Мъжът, който тормози жителите на с. Световрачене и беше арестуван.



„ Не може един шеф да не е знаел, че в неговия регион е имал лица, които се занимават с опиати и пребиват хората. Неговите чиновници са бездействали “, твърди Рашков.
За абсурда „ Пандора Пейпърс “ той съобщи, че: "трябва да се изследват обстоятелствата от службите в страната. За страдание още веднъж ще вървим след събитията “. Той разяснява също и случая с Арсенал.
"В Арсенал са арестувани лица, които са желали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение ", съобщи DarikNews.bg.
Относно тематиката с изборите, Рашков разясни, че скоро ще изнесе обстоятелства, свързани с изборите от 11 юли. "В околните дни ще се спра на съответни обстоятелства. Вчера в Кирково е хванат жител, който е заплашвал различен, че би трябвало да гласоподава за Движение за права и свободи другояче няма да получи отопление през зимата ", това разяснява пред журанлисти министър Рашков.
"Тези дни ще изнеса в общественото пространство голям брой сходни случаи по отношение на изборите от 11 юли, с цел да покажем по какъв начин една партия се грижи за правата и свободите на българските жители, притискайки ги да гласоподават тъкмо за нея. Тази статистика е приготвена много от дълго време и аз съм я спестявал досега, само че в този момент ще я изнеса, с цел да защитя името си. Чух изрази, като "репресия " и "антидемократичност ", което е обвързвано с моето име. Няма да разреша да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от случайно хвърлени обвинявания ", сподели още Рашков.
"При състояние, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то Министерство на вътрешните работи, който е един от органите, който може да противодейства на тези дейности, в този момент няма да работи по този начин, както бяха работили до този миг предходните министри на вътрешните работи - Терзийски и Младенов. Ние статистически потвърждаваме, че към оня миг тези министри, които са били директно подчинени на Борисов, не са направили безусловно никаква активност по отношение на изборите, които са били провеждани в оня интервал, като се изключи партии отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, да вземем за пример партията на Божков и партията на Цветан Цветанов ", сподели Бойко Рашков.
"Към 11 юли ние сме почнали следствие към близо 100 сходни производства и сме ги прецизирали по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ - Движение за права и свободи ", обясни още Рашков.
"От началото на юли доникъде, с помощта на засилената интензивност на полицейските органи в страната, ние, както в никакъв случай до момента, имаме нулева престъпност в този интервал ", сподели служебният вътрешен министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР