Начална цена от 2,32 лв. ще бъде тарифата само за

...
Начална цена от 2,32 лв. ще бъде тарифата само за
Коментари Харесай

Предложение: 2,32 лева начална цена за качване в такси

Начална цена от 2,32 лева ще бъде цената единствено за качване в, в случай че се одобри настояването на Националния таксиметров профсъюз. Той е внесъл предложение към плана на Наредба №34 за таксиметровите транспорти, по който тече публично разискване, предава.
В него се желае първичната цена да е в размер 3 пъти от минималната. В самия план на министерството на превоза се предлага таксата да бъде сред 2 и 3 пъти минималната цена на километър, определяна от общината. От ведомството споделят, че са се спрели на тази плаваща формула, с цел да могат компаниите да имат право на избор.
 Ефективна транспортна стачка оповестиха автобусни и таксиметрови превозвачи Ефективна транспортна стачка оповестиха автобусни и таксиметрови превозвачи
От 9 до 11 часа в сряда, 25 ноември, стопира превоза. Това ще е предизвестието на автобусните и таксиметровите превозвачи към властт...
В момента в наредбата е записано, че таксата не може да надвишава 50% над цената за километър. В София най-масовите дневни цени са 0,77 - 0,79 лева на км. Тоест първичната такса би могла да бъде 1,18 лева, само че множеството компании я държат на 0,70 лева, или много по-ниско от тавана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР