Наблюдавайки процесите, явно вече има договорки и ще се постигне

...
Наблюдавайки процесите, явно вече има договорки и ще се постигне
Коментари Харесай

Цветанов: Хората не видяха смисъл в гласуването, явно е договорен кабинет

Наблюдавайки процесите, очевидно към този момент има сделки и ще се реализира консенсус за сформиране на държавно управление в 46-ия парламент. Мандатоносителят е Има Такъв Народ, главните сътрудници, с които ще търсят разговор, са " Демократична България " и " Изправи се.бг! Ние идваме! ". В тази обстановка, в която се намира страната, считам, че е наложително да се направи държавно управление. Трябва да се направи актуализация на бюджета. Това сподели за " Денят ON AIR " водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов.

По думите му Демократична България ще се придържат към правосъдната промяна.

" В момента дребният и междинният бизнес изнемогват. Предстои ни тежка зима, цената на електрическата енергия ще върви нагоре, потребителската кошница ще е непостижима за някои. Смятам, че Движение за права и свободи биха дали поддръжка в един миг ", уточни той.

Цветан Цветанов напомни, че водачите на Има Такъв Народ и ГЕРБ-СДС не са в Народното събрание.

" Знаем, че Народното събрание е мястото, където ще се вземат решение бързите въпроси. Всичко зависи от отговорността на политическите партии. Ако се върнем към политическата борба, считам, че това в допълнение ще раздели нацията, само че няма да докара до решение на проблемите ", добави събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Според Цветанов ще има номинация за министър-председател, а Народното събрание има късмет да извърши своята функционалност.

" Хората не виждаха смисъл да отидат да гласоподават. Това, че политиците не стигнаха до извода да се обединят, беше тяхна политическа неточност. Може би хоризонтът на държавното управление е година, година и половин-две ", акцентира още той.

" Новите лица са добре пристигнали, само че би трябвало да се употребява и опитът и да се получи последователност, да имаме единодушие във взимането на решенията. Служебното държавно управление организира изборите в доста комплицирана обстановка. Вотът мина, няма оборване, което значи, че държавното управление в тази си част се е справило добре ", сподели още водачът на " Републиканци за България ".

" Отстраняването на шефа на " Пирогов " беше неточност, би трябвало да има благоприятни условия за надзор, само че когато бъдат изнесени обстоятелства - би трябвало да се създадат промени в бранш Здравеопазване, с цел да има нов повсеместен обзор. Всички стоят зад промени в правосъдната система. В разговор с Европейска комисия ще могат да се реализиран положителни резултати. Вакуумът се получи след първия мандат на ГЕРБ. Румъния изостана 2013 година, 18 месеца не бяхме планувани да се прави отчет за България. Тогава се промени цялостната настройка с идването на Орешарски и това ни върна обратно ", разяснява Цветанов.

Бел.ред.
И двете партии, Има Такъв Народ и ГЕРБ, на думи са твърдо за мажоритарния избор и имат общо 128 депутата. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР