Наблюдават се нелогични елементи от вчерашния следобед (10.01.2022 г.) насам,

...
Наблюдават се нелогични елементи от вчерашния следобед (10.01.2022 г.) насам,
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Северна Македония ще бъде приета в ЕС, защото това е желанието

" Наблюдават се нелогични детайли от вчерашния следобяд (10.01.2022 г.) насам, за които никой не дава пояснение. Например, шестчасовото съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност препотвърди досегашната позиция на България по отношение на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз, което в действителност можеше да стане и за час-два. Така необятно рекламираният консенсус нямаше да се озове в конфузната позиция, че е постиган дълготрайно, а не че е уверено волеизлияние на участниците. На съвещанието се оказа болен със признаци на COVID-19, който най-малкото можеше да не бъде там, само че вследствие на неговото наличие, върхът на страната, отпред с ръководител на парламент, президент и министър председател, плюс министри и водачи на парламентарни групи се озоваха в карантина, посред връхлетелите България икономическа, енергийна, обществена, здравна, пандемична рецесии ".

Това сподели Ренета Инджова, длъжностен министър председател в интервала 1994 - 1995 година, в изявление за " Фокус ".

" Натискът – той е 140-годишен, на който е подложена българската страна, и той не може да се преодолее с един съвет и с шестчасово съвещание. Но значимото е – и аз на това разгадавам, че един път даже единствено за малко да се показва неотстъпчивост на позиция, това ще даде огромен заем, кураж и мощ на самите участващи в договарянията, които могат да схванат, че наведената позиция, приведеният тил е нещото, което в връзките с външния свят единствено носи спомагателни тегоби и желае спомагателни рабски пози ", уточни тя.

" Поздравявам президента за реализирана позиция. Трябва да се положат оптимални старания на равнище парламент и на равнище държавно управление това, което е заложено, да бъде изпълнявано. Българският проблем е, че и законите, и решенията на страната и на държавните органи може и да се вземат, а след това да не се извършват ", сподели още Инджова.

" Северна Македония ще бъде призната в Европейския съюз, тъй като това е желанието на тези, които одобряват, а не на тези, които вършат ветата и така нататък По същия метод, отношението, което има българската власт, държавно управление, министър на защитата, външен министър и така нататък рано или късно ще бъдат уеднаквени от позиция на това, че самите Съединени американски щати и НАТО също нямат поредна и твърда позиция по въпроса какво вършат в сегашната обстановка. Нещо повече, те търсят елегантния метод да създадат избрани отстъпки ", уточни тя.

Освен позицията ни за Северна Македония, тя разяснява и събитията от вътрешнополитически аспект: " Няма никаква смяна от позиция на позициите на остарялата власт, на държането на ресурса, финансовия, на българския капитал, на банките, на кюлчета и така нататък Няма никаква смяна във господство на закона. Имате един основен прокурор, който е разпратил 67 писма по света, в които желае да бъде спасяван. Така че аз не зная, от кое място идва това очакване, че рецесиите ще бъдат решени през днешния ден и напълно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР