Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград привлече към наказателна

...
Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград привлече към наказателна
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа, шофьорът на автомобила прегазил 17-годишната Виктория край Гоце Делчев

Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград притегли към наказателна отговорност 28-годишния водач Реджеп Алиев, прегазил 17-годишната Виктория, по две обвинявания. Едното обвиняване е за това, че не е спрял на време, когато е видял момичето на пътното платно, а по-късно е избягал от мястото. Второто обвиняване е за това, че е карал след приложимост на опиати, което е негово второ сходно нарушение. С разпореждане на прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

 Шестима са арестувани поради прегазеното 17-годишно момиче в Гоцеделчевско Виж още

Около 20,20 ч. на 29.01.2022 година, на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, обвиненият Р.А. при ръководство на лек автомобил, " Форд ", нарушил разпоредбите за придвижване. Водачът не направлявал непрестанно ръководеното от него моторно транспортно средство и не понижил скоростта, с цел да спре при зародила заплаха. Вследствие на дейностите му била породена гибелта на пешеходеца - 17-годишната Виктория. Непосредствено след действието Р.А. избягал от местопроизшествието.

Водачът е упрекнат и за ръководство на моторното транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции - тетрахидроканабинол, открито с техническо средство. Това закононарушение той е направил при изискванията на повторност, откакто е бил наказан през 2019 година за същото действие.

Според държавното обвиняване, налице е действителна заплаха обвиненият Р.А. да се укрие и да реализира друго закононарушение.

Предстои внасяне на настояването за взимане на мярка за неотклонение против него.

Все още няма обвиняване против спътниците на момичето.

17-годишното момиче е било в автомобила на собствен другар, с който по неофициална информация са имали връзка. Между двамата обаче поражда спор, който прераснал в принуждение върху младата жена.

" Явно, че той е набил момичето, момичето преди този момент е бягало по полето, той я е настигнал, върнал я е отново в колата, след което или тя се е пробвала да избяга, като е видяла светлините на другия автомобил, да скочи, с цел да я видят. Тя се е опитвала да се измъкне от автомобила, защото очевидно, че е била бита или е упражнявано върху нея принуждение ", разяснява пред Нова телевизия зам.-кметът на Гърмен Владимир Донков.

Предполага се, че четиримата младежи от автомобила, който е прегазил момичето, изобщо не са я познавали. С колата обаче те са минали тъкмо сега, в който тя се е озовала на пътното платно в опит да избяга.

Какво тъкмо се е случило проверяващите се надяват да схванат от приятеля на момичето, за който има данни, че е упражнявал принуждение върху нея.

" Не живеят на фамилни начала, там има някаква любовна драма. Били са гаджета, той е женен, тя не е женена. Тя е момиче. Станал е подобен битов случай, скарали са се и е зародила драма сред двамата ", съобщи Владимир Донков.

Момичето е било щерка на разведени родители. Нейни познати я разказват като доста тиха и скромна госпожица.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР